kamillethee-beter-helpen-slapen

Kan kamillethee je echt beter helpen slapen?

Heb je last van slaapproblemen? Dan heb je vast weleens het advies gekregen om kamillethee te proberen! Kamillethee staat er namelijk om bekend dat het je kan helpen ontspannen en dat je er beter door gaat slapen. Maar is dat echt zo? Wij zochten het voor je uit!

Kamillethee voor het slapengaan

Kamillethee is inderdaad een goede keuze vlak voordat je gaat slapen; niet alleen bevat het geen cafeïne en ruikt het heerlijk, ook staat het bekend om het initiëren van ontspanning. Kamille is dan ook een van de hoofdingrediënten van slaapthee, net als spearmint en limoengras. Kamille is namelijk een krachtige antioxidant en bevat apigenine, wat helpt om receptoren die slaperigheid stimuleren en slapeloosheid verminderen in je hersenen te verbinden.

Ook zou de combinatie van kamille en lavendelthee zeker helpen voor nieuwe moeders die last hebben van slaaptekorten. Zelfs zou het bij hen symptomen van depressie – wat een grote oorzaak van slapeloosheid is – kunnen voorkomen.

Lees ook: ‘Slecht geslapen? Zó kom je de dag door

Nog meer voordelen voor kamillethee

Kamille heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen, behalve het bevorderen van je slaap, namelijk:

1. Ontstekingsremmende eigenschappen; kamille is een krachtige ontstekingsremmer en kan bijdragen aan een minder hoog risico op darmklachten, artritis, auto-immuun-afwijkingen, depressie en een aantal andere chronische gezondheidsklachten.

2. Minder menstruatiekrampen; het onderzoek is beperkt, maar een aantal onderzoeken hebben uitgewezen dat kamillethee menstruatiekrampen kan verminderen. Ook zouden klachten als angst en spanning rondom menstruatiekramp afnemen.

3. Bescherming tegen bepaalde soorten kanker; een onderzoek wees uit dat jarenlang dagelijks kamillethee drinken geassocieerd wordt met een verlaagd risico op schildklierkanker. Het is nog te vroeg om te zeggen dat kamillethee kan helpen kanker te voorkomen, maar het onderzoek lijkt erop te wijzen dat het positieve effecten kan hebben.

4. Minder stress; dankzij de kalmerende eigenschappen van de thee en de mogelijkheid om er slapeloosheid mee te bestrijden kan kamillethee een heel effectief middel zijn om stress en angst mee te bestrijden. Slapeloosheid en stress gaan immers hand in hand. Je kan kamillethee (en zijn kalmerende geur) als een natuurlijke verdoving in een ontspannend bad of massage.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen