Jubileum 1000x1440

Jubileumfeest voor een collega: 6 tips voor een gedenkwaardige dag

Het jubileum van een collega is een mijlpaal die gevierd moet worden. Hoe ga je echter te werk bij het organiseren van zo’n bijzondere dag? Wij hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw collega’s jubileum onvergetelijk zal zijn!

1. Zorg ervoor dat je de juiste datum vastlegt. 

Dit lijkt voor de hand liggend, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen dezelfde datum in hun agenda hebben staan. Het is sowieso handig om dit ver van tevoren met anderen te delen, zeker als er een jubileum cadeau moet worden geregeld. Vaak moet er dan geld worden opgehaald bij iedereen (of een Tikkie worden gestuurd). 

2. Bepaal het budget

Voor het organiseren van een jubileumfeest is het belangrijk om te weten wat het budget is. Wanneer je weet wat je kunt uitgeven, is het makkelijker om een locatie, catering en andere zaken te regelen. Het is ook verstandig om dit van tevoren vast te leggen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het feest.

3. Kies een leuke en geschikte locatie

De locatie is misschien wel het allerbelangrijkste bij het organiseren van een jubileumfeest. Wanneer je een leuke en geschikte locatie hebt, is het halve werk al gedaan. Wanneer je budget het toelaat, kun je ervoor kiezen om het jubileumfeest op een andere locatie dan in jullie bedrijfspand te houden, zoals bijvoorbeeld in een sporthal of een andere plek. Denk ook goed na over de capaciteit van de locatie. Hoeveel mensen moeten er kunnen worden ontvangen? Is er voldoende parkeergelegenheid? 

4. Regel de catering

Natuurlijk mag een lekkere hapjes en drankjes niet ontbreken op het jubileumfeest. Er zijn verschillende cateringbedrijven die je kunt inschakelen voor het verzorgen van de catering. Denk bijvoorbeeld aan een buffet, een walking dinner of een high tea. Als je zelf de catering wilt regelen, is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je gaat maken. Houd hierbij rekening met eventuele allergieën of dieetwensen.

5. Zorg voor entertainment

Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende entertainment op het jubileumfeest. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een band, een dj, een comedian of een andere vorm van entertainment. Zorg ervoor dat het entertainment geschikt is voor de doelgroep en leg van tevoren vast wat er precies gaat gebeuren. Maak er ook echt even een moment van als het jubileum cadeau (of misschien is het wel een pensioen cadeau) wordt gegeven aan de belangrijkste gast van de avond.

6. Denk ook aan de kleinere details

Naast de bovengenoemde punten, is het ook belangrijk om te denken aan de kleinere details. Zoals bijvoorbeeld het uitnodigingskaartje, de decoratie en de goodiebag. Als je deze kleine details verzorgt, zal het jubileumfeest een stuk geslaagder zijn.

Dit is een gesponsord artikel.