Glas Rode Wijn 1000x1440

Hulp bij goede voornemens: zo lukt het wél

Massaal worden er goede voornemens gemaakt, niet alleen rond de jaarwisseling maar ook op andere momenten in het jaar. Op een verjaardag, na de zomervakantie of gewoon bij de start van een nieuwe week. Natuurlijk horen we wel eens originele voornemens voorbij komen, maar vaak komen ze toch wel op hetzelfde neer.

Minder eten, meer bewegen, stoppen met roken en minder drinken. De kans van slagen van goede voornemens? Je weet ongetwijfeld dat die heel klein is. Hoe dit komt? Niet omdat mensen zwak zijn, maar vaak doordat het een eenzaam proces is. Daar ligt ook meteen de oplossing. Wat dé truc is om goede voornemens te laten slagen? Dat lees je in dit blog.

Alleen kom je ver, maar samen kom je verder

Het is misschien een cliché, maar bovenstaande is wel heel erg waar. Mensen zijn in beginsel kuddedieren, we voelen ons fijner wanneer we ondersteund worden door de omgeving. Om goede voornemens te laten slagen is het dan ook belangrijk dat je hierin gesupport en begeleid wordt. Vaak zijn goede voornemens echter niet de zaken waar je trots op bent. Het kan dan ook lastig zijn om die begeleiding door een partner, ouder of vriend(in) te laten doen. Om een goed voornemen écht te laten slagen, is dan ook meer nodig. 

Stok achter de deur

Het klinkt negatief, maar het is goed om een stok achter de deur te hebben. Doordat het geen bekende is, kan iemand die jou helpt écht eerlijk zijn. Neem bijvoorbeeld de situatie wanneer je besluit; ik stop met drinken. Wanneer je partner geen moeite heeft met alcohol, kan het lastig worden wanneer hij of zij tegen jou zegt dat je niet mag drinken. Daarom is professionele hulp op zo’n moment wat je nodig hebt. Dit hoeft niet pas in het stadium dat je zwaar verslaafd bent. Ook daarvoor kan het inschakelen van ambulante begeleiding je nét dat zetje in de goede richting helpen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van www.connection-sggz.nl voor de mogelijkheden die er zijn.

Of het nu een personal trainer, een voedingscoach of een therapeut is. Een stukje externe hulp draagt net dat beetje extra discipline bij aan jouw doel. Zie het als een cadeau en investering aan jezelf. Iets waar je jezelf over een jaar zeer dankbaar voor zult zijn. Door de hulp extern te zoeken houd je de relatie met je omgeving zuiver en kun je met hen samen leuke dingen bespreken en ondernemen. Die goede voornemens; dit keer gaan ze slagen!

Dit is een gesponsord artikel.