omega-3

Houd je hersenen fit en gezond: Möller’s Omega-3 houdt je scherp*

Wist je dat omega-3 de smeerolie van je brein is? Dagelijkse inname van minimaal 250 mg DHA omega-3 ondersteunt een goede hersenfunctie. Met slechts 1 lepel Möller’s Omega-3 per dag krijg je zeker voldoende belangrijke omega-3 vetzuren binnen.

 

Gezonde hersenen zijn geen vanzelfsprekendheid

Naarmate we ouder worden, vermindert de goede werking van onze hersenen. Daarom is het van belang om dagelijks goed voor je hersenen te zorgen en ze zo fit en gezond mogelijk te houden. Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen. Voldoende beweging, ontspanning en vooral de juiste voeding zijn belangrijk om de hersenen in goede conditie te houden. Een gezond eetpatroon, met voldoende omega-3 vetzuren, vitaminen en mineralen, zorgt voor een goede en snelle communicatie tussen zenuwcellen. Een tekort aan o.a. omega-3 kan leiden tot cognitieve problemen, zoals vergeetachtigheid of een verminderde concentratie.

Waarom we extra omega-3 vetzuren moeten nemen

Het menselijk brein bestaat voor 60% uit vet. Met name het voorste gedeelte van de hersenschors is rijk aan de belangrijke DHA omega-3 vetzuren. Dit neemt toe met de groei en ontwikkeling van de hersenen en vermindert weer op oudere leeftijd. Daarom adviseert de Gezondheidsraad om minimaal 1 keer per week vette vis te eten, zoals zalm, makreel en haring. Maar is dat wel haalbaar? De meeste mensen eten weinig of geen vis en al zeker geen verse vette vis.

Op zoek naar een compleet omega-3 supplement?

Een makkelijk én compleet alternatief is Möller’s Omega-3. Met 1 portie van 5 ml krijg je zeker voldoende belangrijke omega-3 vetzuren binnen. Möller’s Omega-3 is zuivere MSC-gecertificeerde visolie van hoge kwaliteit, rijk aan omega-3 én aan de belangrijke weerstandsvitamines A en D. Door de vloeibare vorm is de natuurlijke visolie makkelijk in te nemen. Je kunt de olie gewoon met een lepel innemen of je roert het door de yoghurt. Bovendien is de goede smaak is meermaals bekroond met een “Superior Taste Award”. Met een uitzonderlijk hoog omega-3 gehalte (1.000 mg DHA en EPA) staat Möller’s Omega-3 boven aan het omega-3 segment!

Omega-3

*Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat dagelijkse consumptie van 250 mg DHA omega-3 een goede hersenfunctie ondersteunt.

Möller’s Omega-3 is o.a. verkrijgbaar bij Etos, G&W Gezondheidswinkels, Vitaminstore en Holland&Barrett.

Klik hier voor een overzicht van alle producten.

– Dit artikel is een samenwerking met Möllers Omega-3 –

Gerelateerde artikelen