Hoe ernstig is een depressie?

Hoe ernstig is een depressie?

Keith Flint, lid van de The Prodigy overleden. Hoe ernstig is een depressie?

Gisteren kwam het trieste nieuws naar buiten dat Keith Flint, lid van de Britse formatie The Prodigy, op 49-jarige leeftijd is overleden. Op de Instagrampagina van de band, schrijft toetsenist Liam Howlett, dat de zanger zelfmoord heeft gepleegd.

Bekende mensen die uit het leven stappen

Helaas is Keith Flint niet het enige voorbeeld dat we kennen. De afgelopen jaren waren er meer bekende mensen die er zelf voor kozen om uit het leven te stappen. Zo kennen we allemaal het verhaal van Alexander McQueen, Robin Williams, Avicii en afgelopen zomer nog het zusje van Koningin Máxima.

Hoe ernstig is een depressie?

Dit zijn ontzettend verdrietige voorbeelden. Op de redactie maken we een reeks artikelen en video’s rondom depressie en één van de vragen is hoe ernstig een depressie kan zijn. Psycholoog Merel Hovestad vertelt dat een depressie heel ernstig kan zijn, met hoe verdrietig ook, soms zelfs de dood als gevolg. Ze benadrukt het belang van het zoeken van de juiste hulp op het moment dat je te maken hebt met depressieve klachten.

Lees ook: Zo herken je een depressie

Verder vertelt Merel ons dat er helaas nog steeds mensen zijn die niet of niet de juiste behandeling krijgen op het moment dat ze depressieve klachten hebben. In onderstaande video legt ze dit nogmaals uit.

{{video poster=https://www.sante.nl/app/uploads/2019/02/depressie.jpg src=https://www.youtube.com/watch?v=EAh9sN_ssa4}}

Lees ook: Annemiek lijdt al sinds haar 15de aan depressies

Tekst: Jolien van der Kamp-Gielleit | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen