Bank Interieur 1000x1440

Het uitzoeken van een nieuwe bank: dit zijn de do’s en don’ts

Toe aan een nieuwe bank? Ga voorbereid op pad met deze tips.

Het kopen en uitzoeken van een nieuwe bank kan een grote beslissing zijn. Het is niet alleen een flinke investering, maar de bank krijgt natuurlijk ook een centraal punt in je huis. Je moet dus onder andere rekening houden met de grootte van de ruimte. Hoekbanken nemen vaak minder ruimte in en kunnen een mooie manier zijn om verschillende gebieden in een grote open woonruimte af te bakenen. Krijg je vaak visite over de vloer of heb je een druk huishouden? Dan wil je misschien een bank kiezen die makkelijk schoon te maken is. Of ga je het liefste voor het beste comfort omdat je bankhangen zo lekker vindt? Om je te helpen de beste keuze te maken, lees je hieronder de do’s en don’ts bij het uitzoeken van een nieuwe bank. 

De stijl van de bank

Allereerst wil je een stijl kiezen die bij je interieur past. Bedenk voordat je de bank gaat uitzoeken welke behoefte er is en wat je voorkeuren zijn. Neem hier zorgvuldig de tijd voor. Heb je een meer traditionele woning, dan is een klassieke bank waarschijnlijk de juiste keuze. Ga je echter voor een moderne look, dan kun je misschien beter een bank met strakkere lijnen overwegen.

Do: Bereid je goed voor. Ga op zoek naar mooie plaatjes of inspiratie foto’s uit verschillende woon tijdschriften of struin het internet af. Zodat je jouw stijl op voorhand al kan bepalen. Dat maakt het zoeken een stuk gerichter en makkelijker. 

Don’t: Wees realistisch en kijk wat er binnen jouw budget valt. Om teleurstellingen te voorkomen wil je liever niet alleen maar plaatjes verzamelen van de grootste villa’s met de duurste design banken.

Het comfort

Als je je eenmaal hebt georiënteerd op de stijl van de bank, dan kun je gaan letten op de details. De kwaliteit van de constructie en de materialen zullen een grote invloed hebben op hoe lang je bank meegaat. Maar ook het comfort is een heel belangrijk aspect. Je zal namelijk veel tijd op je bank doorbrengen, dus dan mag hij best lekker en comfortabel zitten, toch?

Do: Durf echt te kiezen voor de meest comfortabele bank voor jou. Houd bij het kiezen van een bank in eerste instantie rekening met jezelf en met jouw gezin. Wil je dus een grote hocker aan het voeteneind omdat dat zo lekker ligt? Gewoon doen!

Don’t: Ga je voor een grote comfortabele plofbank? Vergeet dan niet de deuropening en de trap op te meten voordat je hem koopt. Grote logge banken kunnen namelijk lastig zijn om je huis in te krijgen. Zeker als je in een wat kleiner huis woont. 

Kleur en materiaal

Iets anders om rekening mee te houden is het materiaal en de kleur. Dat valt misschien voor een groot deel onder de stijl van de bank, maar het is een groot op zichzelf staand onderdeel en dus heel belangrijk om mee te nemen in jouw keuze. En tenslotte wil je nadenken over de kleur. Kies iets wat een aanvulling is op jouw inrichting. 

Do: Bedenk goed in welke mate de bank gebruikt wordt. Als het bedoeld is om een mooie stijlvolle zithoek te creëren waar je alleen zit als er visite over de vloer komt, dan kun je best voor materiaal kiezen wat er prachtig uitziet, maar iets minder makkelijk schoon te maken is.

Don’t: Heb je een groot gezin met kleine spelende kinderen? Dan kun je kleuren zoals wit en beige misschien beter vermijden.

Met deze tips in gedachten zul je zeker de perfecte bank voor je huis vinden.

Dit is een gesponsord artikel.