Zorgverzekering

Heb jij je nieuwe zorgverzekering al afgesloten?

Wist je dat de premies van zorgverzekeringen in 2021 opnieuw gaan stijgen? Je doet er slim aan om tijdig uit te zoeken welke optie het goedkoopste is, want alleen op die manier betaal je niet te veel.

Naast de prijs van de zorgverzekering is het uiteraard belangrijk dat de verzekering perfect bij jouw situatie aansluit. Dat wil zeggen; dat de zorg die jij nodig hebt gedekt wordt, zodat je niet voor extra kosten komt te staan. De ene persoon heeft bijvoorbeeld veel fysiotherapie behandelingen nodig, terwijl de ander liever naar een alternatieve genezer gaat. Op een vergelijkingssite kun je gemakkelijk de zorgverzekering vinden die bij je past, simpelweg door aan te geven welk type zorg je allemaal verwacht te gaan gebruiken. 

Wat is een restitutiepolis?

Als je online een goedkope zorgverzekering boekt dan zul je meteen merken dat er een verschil bestaat tussen een normale (natura) zorgverzekering en een restitutiepolis. Maar wat is een restitutiepolis? Bij een normale (natura) zorgverzekering krijg je doorgaans dezelfde zorg vergoed, maar kies je niet zelf waar je terecht kunt. Bij een restitutiepolis betaal je een iets hogere premie, maar heb je wel vrije zorgkeuze. Je kiest dus zelf waar je behandeld wilt worden, of dat nu is omdat de betreffende praktijk bij jou in de buurt zit of omdat je er een fijner gevoel bij hebt, dat maakt niks uit. Jij kiest. 

Vind online de beste restitutiepolis

Wil jij ook vrije zorgkeuze hebben en niet vastzitten aan een zorgverlener gekozen door de verzekering? Dan is de restitutiepolis de beste optie voor jou. Er zijn meerdere zorgverzekeraars die deze aanbieden, en je vindt ze gemakkelijk via een online vergelijkingswebsites. Overstappen op een andere verzekering is heel erg makkelijk. Dus laat dat je er vooral niet van weerhouden om de stap te zetten.

– Dit artikel is een samenwerking met Vergelijkdezorgverzekeringen.nl