Zorgverzekering Independer

Eenvoudig je zorgverzekering vergelijken

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust: het overstappen van zorgverzekering loont. Een andere aanbieder kan namelijk flink voordeliger zijn en beter passen bij jouw unieke zorgbehoefte. Ondanks dat de basisverzekering voor elke Nederlander gelijk is, betaalt niet iedereen hiervoor dezelfde premie. Ook de aanvullende verzekeringen kunnen flink verschillen.

Zorgverzekeraars vergelijken

Wil je voor 2021 de zorgverzekering kiezen die het beste past bij jouw unieke situatie? Dan is het in eerste instantie verstandig om een inventarisatie te maken van je zorgwensen. Dit zijn de zaken die jij belangrijk vindt om te verzekeren. Gebruik je bijvoorbeeld bepaalde medicijnen of heb je komend jaar specialistische behandelingen nodig? Of misschien heb je een voorkeur voor bepaalde verzekeraars? Deze zaken beïnvloeden allemaal je keuze.

Als je deze zaken op een rijtje hebt gezet, kun je gemakkelijk je zorgverzekering vergelijken via een vergelijkingssite. Let wel op dat het een onafhankelijke vergelijker is. Je zult al snel zien dat je uit veel verschillende soorten zorgverzekeraars kunt kiezen. Verschillen zijn er niet alleen in het aanbod van de aanvullende zorg, maar ook in de hoogte van de premies (zelfs voor de basisverzekering).Uiteraard geldt dat hoe meer zorg je wilt verzekeren, hoe hoger je premie zal zijn.

Wat dekt de basisverzekering?

Het is belangrijk om na te gaan wat vanuit de basisverzekering wordt vergoed (en wat niet). De standaardzorg die de basisverzekering dekt, is wellicht voldoende voor jouw specifieke zorgbehoefte. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals:

  • Huisartsenzorg;
  • Ziekenhuiszorg;
  • Ambulancevervoer;
  • Medicijnen;
  • Tandartskosten tot 18 jaar;
  • Kraamzorg en verloskundige hulp;
  • Fysiotherapie tot 18 jaar en voor chronische aandoeningen;
  • Psychologische hulp;
  • Kosten voor de apotheek.

Aanvullende verzekering

Bij een aanvullende verzekering kun je bijvoorbeeld denken aan een tegemoetkoming in de kosten voor een bril of lenzen, voor een bezoek aan de fysiotherapeut, een tandartsbehandeling en voor diverse alternatieve geneeskunde. Of dit voor jou interessant is, hangt dus veel af van je persoonlijke situatie en wensen. Maar betalen voor aanvullende verzekeringen zonder hiervan gebruik te maken, is erg zonde van het geld. Houd hier dus rekening mee bij het afsluiten van je zorgverzekering in 2021.

– Dit artikel is een partnerbijdrage van Independer