Placeholder

Een langeafstandsrelatie laten werken: hoe doe je dat?

Een langeafstandsrelatie opbouwen en onderhouden kan moeilijk zijn. Of je nou verhuisd bent naar het buitenland of iemand op reis hebt ontmoet die je niet kan vergeten, het contact onderhouden tijdens jullie lange of prille relatie brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Je denkt misschien dat afstand ‘doorslaggevend’ kan zijn voor je relatie, of anderen vertellen je dat het niet werkt, maar dat is niet altijd zo; als je om elkaar geeft, is het de moeite waard om een inspanning te doen. Ze zeggen toch dat afwezigheid het hart doet groeien? Wij geven je in ieder geval een aantal tips om dit avontuur tot een succes te brengen. 

Blijf verbonden

Door de snel ontwikkelende technologie zijn er veel manieren om met elkaar in contact te blijven. De tijden van brieven schrijven en wachten op een antwoord hebben we ingeruild voor Whatsappjes, bellen en Facetimen. Ondanks dat het tegenwoordig dus simpel en vanzelfsprekend lijkt, is het belangrijk om een vlotte communicatie te onderhouden. Als je geen moeite doet om contact te houden, loop je meer kans om het contact te verliezen en zullen gevoelens vervagen. 

Een tip is dan ook om elke ochtend of avond een berichtje te sturen; er is geen betere start of einde van de dag dan wakker worden en weten dat je partner aan je denkt. Voor sommige langeafstands geliefden werkt een vast dagelijks belmoment goed, maar anderen zien het misschien liever wat soepeler.Je wilt natuurlijk ook weer niet dat je relatie een verplichting wordt. Als je eenmaal in de flow zit, kom je er al snel achter wat het beste werkt voor jullie beiden.

Iets om naar uit te kijken

Zorg er ook voor dat je afspreekt wanneer je elkaar de volgende keer ziet. De volgende reis plannen geeft je iets om naar uit te kijken en houdt de sfeer positief. Als je niet samenwoont, is het altijd goed om enthousiast te zijn over de volgende ontmoeting. Begin met het plannen van de vakantie van volgend jaar, verjaardagsfeestjes of een spannend weekendje samen weg.

Telefoonseks

Seks is een belangrijk onderdeel van (bijna) elke relatie. Nu jullie niet fysiek bij elkaar kunnen zijn, is het leuk om eens na te denken over hoe jullie de seksuele spanning onderhouden en een plekje geven in jullie relatie. Dit kan door middel van sexting, het delen van je meest intieme verlangens via de telefoon of een videodate. Seks is namelijk niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele behoefte.

Telefoonseks is een hele spannende manier om op afstand van elkaar te genieten. Je partner van genot horen kreunen door enkel je stem woorden is erg geil en spannend. Zijn woorden niet genoeg? Probeer dan een videogesprek waarbij je elkaars gezicht en lichaam kunt zien terwijl je geniet van het moment.

Om je in de stemming te brengen, kies je het best een moment uit waarop je niet afgeleid kan worden en creëer je een sfeer waarin je je ontspannen voelt.Denk aan kaarsen, muziek, sexy lingerie of wat ook maar werkt voor jou; dit is immers jullie moment van genieten. Ook kan het gebruik van seksspeeltjes het genot vergroten. Gebruik als hetero koppel bijvoorbeeld een fleshlight masturbator als man en een dildo als vrouw. Dit lijkt het meeste op een echte vrijpartij. 

Vertrouw in je relatie en wees flexibel

Als je de bovenstaande tips wilt volgen, moet je vertrouwen hebben in jezelf en je relatie. Een gebrek aan vertrouwen in je relatie of in je partner kan leiden tot overmatig bellen en berichtjes sturen om de verkeerde redenen. Dit kan vervolgens weer leiden tot foute aannames en onnodige spanning tussen jullie. Probeer dan ook niet té gevoelig te zijn als je partner jullie telefoongesprek uitstelt omdat hij of zij andere plannen heeft. Een langeafstandsrelatie werkt alleen als jullie begrijpen dat jullie allebei een ander leven hebben, wat betekent dat jullie programma’s soms niet synchroon lopen.

Maak je je toch zorgen? Praat er dan over met je partner en uit je gevoelens. Zo kunnen jullie naar elkaar luisteren en gerust stellen. In het begin kan het moeilijk zijn om je aan te passen aan die verandering in je leven, maar wanneer het vertrouwen is opgebouwd, voel je je veilig en zal de rest heel natuurlijk verlopen. Wij hebben er alle vertrouwen in, succes!

Dit is een gesponsord artikel.