63257896 2100x1440

Drie tips voor een actievere levensstijl

Een gezond gewicht betekent niet direct dat je ook over een gezond lichaam beschikt. Helaas wordt die vergelijking vaak gemaakt. Feit blijft dat we over het algemeen veel te ongezond leven. Het is niet voor niets dat zitten het nieuwe roken wordt genoemd. Aanbevolen wordt om minimaal dagelijks dertig minuten te bewegen.

Denk hierbij aan wandelen, fietsen of een work-out thuis. Dit lijkt vrij weinig, maar in de praktijk blijkt dit al vaak te lastig te zijn. Er zijn genoeg dagen waarop we deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging niet halen. 

Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Voldoende beweging is namelijk van essentieel belang voor de gezondheid. En geloof ons, een actievere levensstijl is écht gemakkelijk te creëren. Met de volgende drie tips moet dat zeker lukken. 

Parkeer wat verder weg 


Moet je voor het werk vaak met de auto reizen? Dan is de kans groot dat je ook altijd erg dicht bij de plaats van bestemming parkeert. Dit betekent dat je de gehele rit weinig beweegt en vervolgens hoogstwaarschijnlijk ook weer zittend werk gaat doen. Funest voor het lichaam. Het lichaam is immers niet gemaakt om langdurig te zitten. Stimuleer jezelf daarom om direct in de ochtend alvast wat extra stappen te maken door simpelweg verder weg te parkeren. Moet je in de stad aanwezig zijn? Dan is dit ook nog eens een stuk goedkoper. Bij een P+R Amsterdam kan je voor enkele euro’s een gehele dag staan. Hoewel je een gratis kaartje voor het OV ontvangt, kan je natuurlijk ook gewoon een groot stuk wandelen of iets eerder uit de metro stappen. Op die manier kom je gemakkelijk aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging én bespaar je ook nog eens parkeerkosten. 

Blijf zo veel mogelijk staan 


Het menselijk lichaam is nooit gemaakt om veel te zitten. Het lichaam moet bewegen, aan de slag gaan. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam geeft wat het nodig heeft. Niet alleen omdat dit beter is voor de gezondheid, maar ook omdat dit jou ook een beter gevoel zal geven. Na enkele uren zal je al verschil merken in je energieniveau en concentratievermogen. Moet je voor het werk echter heel veel uren aan een bureau zitten? Bespreek dan eens met je werkgever of een standing desk niet mogelijk is. Dit is een bureau waarbij je gewoon kunt blijven staan en toch de ergonomische houding kunt behouden. Hoe meer je staat, hoe beter.

Wandelen met vrienden 

Zie je je vrienden tegenwoordig echt te weinig? Mede door het werk en jullie eigen leventjes? Maar hebben jullie allebei de wil om jullie levensstijl te verbeteren? Pak dan dit moment aan om samen meer te gaan bewegen. Door te wandelen met vrienden beschik je niet alleen over een heerlijk momentje alleen, maar kun je ook nog eens lekker bijkletsen én je dagelijkse beweging binnenhalen. Bovendien verbrand je ook nog eens de nodige calorieën. Fijn voor zij die ook nog een aantal overtollige kilootjes willen kwijtraken.

Dit is een gesponsord artikel.