936457 2100x1440

De effecten van wierook branden

Ruik je weleens een geur die je onmiddellijk aan je schooltijd doet denken? Het schijnt dat geur en emoties sterk met elkaar zijn verbonden. Niet zo gek dus dat wierook een hoop voor je gemoedstoestand kan doen! In deze blog lees je over het effect van de verschillende kruidige stokjes of kegeltjes.

Wierook branden

Nu zal niet iedereen wierook met een bepaalde intentie branden. Naast dat het je kan helpen ontspannen, de verbeelding kan openen en je creatiever zou maken, is de geur van wierook ook gewoon een stuk aangenamer dan de geur van het riool of sigarettenrook, toch? 

Wierook geuren

Toch staat elke wierooksoort bekend om zijn eigen werking. Zo is de geur van lavendel ideaal voor het slapengaan: de rustgevende werking zou zorgen voor een goede nachtrust. Witte salie is populair bij het reinigen van jezelf en je huis, bijvoorbeeld vlak na een verhuizing. Niemand wil wonen op een plek vol negatieve energie, toch? Benieuwd naar meer wierookgeuren? Lees snel verder!

Musk, sandelhout en patchouli

Warme, rijke en sensuele geuren als deze zouden meer zelfvertrouwen geven. Patchouli staat bekend om de aardende werking en het in balans brengen van emoties. Sandelhout zou je kunnen helpen om te gaan met teleurstelling en kalmerend werken. Musk heeft een activerende werking en zou je energie en kracht geven en is ook geschikt bij het studeren. 

Frankincense

De kruidige, houtachtige frankincense wierook is geschikt om mee te mediteren, omdat het je zou helpen bij het verkrijgen van nieuwe inzichten. Als je patronen wilt doorbreken, zou deze geur je kunnen helpen!

Lavendel

De geur van lavendel wordt al lang ingezet om te ontspannen. Perfect voor het slapengaan dus! Lavendel zou de aanmaak van serotonine stimuleren, wat weer een positieve invloed heeft op je stemming en slaap. Mensen die last hebben van nervositeit, depressieve gevoelens of slapeloosheid zouden veel baat hebben bij de rustgevende en kalmerende geur van lavendel. 

Vanille

De prettige geur van vanille zou een gevoel van blijheid geven! Naast dat de geur verzachtend is, zou hij ook een verzachtende werking kunnen hebben bij negatieve gevoelens. Als je geen fan bent van lavendel, zou ook vanille je kunnen helpen ontspannen.  

Lotus wierook

Lotus wierook is een zoete, positieve geur die warmte en vrolijkheid kan schenken. Als je last hebt van negativiteit, dan zou de geur van Lotus dit gevoel kunnen verdrijven. Een echte blijmaker!

Eucalyptus

Eucalyptus is een frisse geur die niet snel overheerst. Deze stokjes worden veel gebruikt bij taken die concentratie vereisen, want eucalyptus zou zorgen voor energie en verheldering van geest. 

Welke geur is jouw favoriet?

Dit is een gesponsord artikel.