Kalknagels Hoefbevangen Remco Sikkel

Bye bye schimmelnagels!

Nooit meer schimmelnagels, dat doe je op deze manier.

Zo kom je van je schimmelnagel af.

Het behandelen van schimmelnagels (ook bekend als onychomycose) kan soms lastig zijn, maar er zijn verschillende benaderingen die je kunt proberen. Hier zijn een aantal mogelijke behandelingen:

 1. Antischimmelmedicatie:
  • Er zijn verschillende antischimmelmedicijnen beschikbaar, zowel in de vorm van actuele crèmes als in de vorm van orale medicatie. Deze medicijnen kunnen helpen bij het doden van de schimmel die de infectie veroorzaakt. Voor orale medicatie is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen, omdat deze medicijnen bijwerkingen kunnen hebben en interacties met andere medicijnen kunnen veroorzaken.
 2. Actuele behandelingen:
  • Er zijn ook actuele antischimmelcrèmes en zalven die rechtstreeks op de aangetaste nagels kunnen worden aangebracht. Deze zijn verkrijgbaar zonder recept en kunnen helpen bij het bestrijden van milde gevallen van schimmelnagels.
 3. Nagellak met antischimmelmiddel:
  • Er zijn speciale nagellakken op de markt die antischimmelmiddelen bevatten. Deze kunnen rechtstreeks op de aangetaste nagels worden aangebracht en regelmatig worden vernieuwd volgens de instructies van de fabrikant.
 4. Thuiszorgmaatregelen:
  • Houd je nagels schoon en droog. Droog je voeten grondig na het douchen of zwemmen.
  • Draag ademende schoenen en katoenen sokken om vocht te verminderen, omdat schimmels gedijen in vochtige omgevingen.
  • Knip je nagels regelmatig kort en recht af. Dit kan helpen om de verspreiding van de schimmel te beperken.
  • Gebruik geen nagellak op aangetaste nagels, omdat dit de groei van de schimmel kan bevorderen.
 5. Medische procedures:
  • In sommige gevallen kan een arts medische procedures aanbevelen, zoals het verwijderen van de aangetaste nagels of lasertherapie. Deze procedures kunnen helpen om de schimmel effectiever te behandelen, maar ze zijn vaak duurder en vereisen mogelijk herhaalde behandelingen.

Lees ook: weg met de stress in 2024

voeten kalknagels

Bron: hoefbevangen.info

Paarden Hoeven Remco Sikkel Laminitis Paardenhoeven

Lees ook: dit is waarom appelazijn zo gezond is

Tip: nagelknipper

Heb je last van een ingegroeide teennagel, kalknagels of wil je dat je teennagels er na een knipbeurt eens een keer mooi en rond uitzien? Dan ben je bij de FreshDragon nagelknipper aan het goede adres. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES