Placeholder

Bruiloft financieren: hier moet je rekening mee houden

Daar komt de bruid! Is jouw prins op het witte paard op één knie gegaan? Of heb jij als moderne vrouw zelf het voortouw genomen? Hoe het ook gegaan is: als je net verloofd bent, zit je waarschijnlijk op een roze wolk. Terwijl je hiervan geniet, ben je dromend je sprookjeshuwelijk aan het plannen. Hoe gaat de grote dag zijn? Misschien heb je al een locatie gevonden of heb je de datum al geprikt. Een iets minder leuk, maar zeer belangrijk, onderdeel van de planning zijn de kosten. Een bruiloft kost vaak klauwen met geld. Hoe ga je dit betalen? Daar zijn een paar opties voor. Wij leggen je graag uit waar je financieel rekening mee kunt houden. Dan kun jij je weer storten op het plannen van jouw droomdag.

Sparen

De meest voor de hand liggende optie om je bruiloft te betalen is sparen. Wat een bruiloft kost, ligt helemaal aan de wensen van het bruidspaar. Gemiddeld geven stellen € 15.000 uit voor een complete bruiloft exclusief huwelijksreis. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Het duurste huwelijk ooit was de bruiloft van prinses Diana en prins Charles. Dit huwelijk had een prijskaartje van ongeveer € 105 miljoen. Wát een bedrag! Natuurlijk kun je ook goedkoop trouwen. Wanneer je alleen een huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis wilt, ben je zo’n € 500 tot € 1000 kwijt. Maar je kunt ook gratis trouwen op de maandagochtend. Dus, voor elk budget kun je trouwen! Je kunt natuurlijk gaan sparen vanaf het moment dat je verloofd bent, of misschien heb je al een heel bedrag gespaard. Je kunt ook maandelijks een bedrag opzij zetten voor je trouwerij. Hoe eerder je begint, hoe meer geld je bij elkaar kunt sparen voor jouw grote dag. Heb je aan het einde van de maand geld over? Zet het op je spaarrekening!

Persoonlijke lening

Red je het niet om je huwelijk te betalen met je spaargeld? Dan kun je in sommige gevallen een lening aanvragen bij een bank. Op die manier heb je in één keer het bedrag op je rekening. Fijn wanneer je een grote aanbetaling moet doen voor bijvoorbeeld de locatie. Bij een lening betaal je altijd rente. Let dus op dat je meer geld kwijt bent wanneer je een lening aangaat, dan wanneer je spaart voor de grote dag. Je kunt daarnaast ook geld besparen op je bruiloft. Stel bijvoorbeeld zelf je bruidsboeket samen en regel een familielid dat goed foto’s kan maken in plaats van een professionele fotograaf.

Geld vragen als cadeau

Een goede manier om een deel van je uitgaven terug te verdienen, is het vragen van geld als huwelijkscadeau. Per gast ben je al snel € 50 tot € 100 kwijt op het moment dat je iemand de hele dag uitnodigt. Wanneer je geld krijgt als cadeau, zul je hier al een deel van terugverdienen. Als veel gasten een deel meebetalen, kan dit honderden, misschien wel duizenden, euro’s verschil maken!

Dit artikel is een gesponsorde partnerbijdrage.