Fuu J R2njpbeyusq Unsplash 2

(Bijna) in de overgang? Zo kun je deze levensfase verlichten

Eerlijk: als je in de overgang zit, kan dat best veel impact hebben op je leven. Zeker als je veel klachten ervaart. Gelukkig kun je wel het een en ander doen om deze fase te verlichten.

In samenwerking met Sérélys® Meno

De meeste vrouwen komen in de overgang tussen hun veertigste en zestigste jaar. De overgang is een samenvattende term voor vier fases: premenopauze, perimenopauze, menopauze en postmenopauze, en wordt ook wel menopauze genoemd. Het is de levensfase waarin je als vrouw van een vruchtbare naar een onvruchtbare periode gaat. Je eierstokken houden geleidelijk op met het produceren van oestrogeen. Doordat dit hormoon afneemt, kun je diverse (overgangs)klachten krijgen.

Overgangsklachten

Slechter slapen, opvliegers en vermoeidheid zijn de meest voorkomende klachten tijdens de overgang. Ook slecht concentreren, een droge huid en ogen, vaginale klachten, prikkelbaarheid en migraine komen vaak voor. Ervaar jij op dit moment ook deze klachten? We geven je graag een aantal tips om je zowel lichamelijk als mentaal te ondersteunen in deze periode:

 1. Gezond(er) eten 
  Wist je dat koffie en chocolade de kans op opvliegers vergroten? Hetzelfde geldt voor roken en alcohol drinken. Vette vis, olijfolie, walnoten en avocado (de gezonde vetten) zijn juist goed voor de hormoonbalans, net als veel groene groenten. Het is ook verstandig om te minderen met suikers.
 2. Lekker bewegen
  Of je nou wel of niet in de overgang bent: beweeg! Lekker bewegen is goed voor de stemming. Er komen namelijk stofjes vrij waardoor je je meteen fijner voelt. Zeker als je prikkelbaar bent en last hebt van stemmingswisselingen is het goed om in beweging te zijn. Overigens is beweging ook goed voor je botten. 
 3. Niet-hormonale oplossing
  Wist je dat er ook natuurlijke alternatieven zijn die je kunnen ondersteunen, zonder hormonale werking of fyto-oestrogenen? Zo heeft Sérélys® een niet-hormonale oplossing: capsules met gezuiverde cytoplasma-extracten van pollen die de symptomen van de overgang kunnen verlichten. Uit diverse klinische studies blijkt het effect: 93% van de vrouwen ervaart een significante verminderen van overgangsklachten.
 4. Neem rust
  Neem op tijd rust. Al die veranderingen in je lijf zijn nogal wennen. Zorg daarom ook voor voldoende slaap. Als je uitgerust bent, kun je immers ook veel meer aan. 
 5. Acceptatie
  Het klinkt misschien gek, maar acceptatie kan ook helpen om de overgang te verlichten. Als je er juist tegen vecht, kost dat je extra energie. Die energie kun je beter gebruiken om uit te zoeken welke nieuwe leefstijl bij je past. 

Over Sérélys® Meno

Sérélys® maakt al 15 jaar gebruik van de gepatenteerde CyTonin® Technology. Deze revolutionaire technologie isoleert het cytoplasma uit stuifmeelkorrels – een rijke bron van voedingsstoffen. Sérélys® Meno is ontworpen voor dagelijks gebruik met slechts één capsule per dag, wat het een gemakkelijke toevoeging maakt aan je dagelijkse routine. Het is veilig voor langdurig gebruik, ook voor vrouwen die hormonale behandelingen willen vermijden of die te maken hebben (gehad) met de complexiteit van borstkankerbehandelingen. 

Serelys Sante

Winnen: 5x Sérélys® Meno capsules

Wil jij de Sérélys® Meno capsules proberen? We mogen 5 verpakkingen á €29,95 weggegeven. Wil je kans maken? Mail je contactgegevens naar klantenservice@serelys.nl en wie weet win jij een verpakking!