manieren-vruchtbaarheid-stimuleren

5 manieren om je vruchtbaarheid te stimuleren

Hebben jij en je partner besloten om zwanger proberen te worden? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen – voor zover dat kan – om snel zwanger te raken. Er zijn helaas geen wondermiddeltjes voor, maar er zijn wel een aantal dingen die je kan doen om je vruchtbaarheid te stimuleren. Het proberen waard, toch?

Lees ook: 12 mogelijke redenen waarom je niet zwanger kan worden

1. Eet een gebalanceerd dieet

Als je zwanger wil raken is het belangrijk dat je een gezond gewicht hebt. Wat je eet, draagt daar natuurlijk grotendeels aan bij. Probeer daarom zo gebalanceerd mogelijk te eten; denk aan veel groenten en fruit, meergranen producten, magere eiwitten en gezonde vetten. Zeg ook gedag tegen ongezonde gewoonten, zoals het eten van snoep en te veel bewerkte producten. Ook kan het helpen om je drinkgewoonten aan te passen: probeer minder cafeïne binnen te krijgen en beperk je alcoholinname tot maximaal twee drankjes per week. Vergeet ook niet om roken te vermijden.

2. Ga regelmatig sporten en ontspan vaker

Om je stresslevels laag te houden – en zo je kans op een zwangerschap te vergroten – is het belangrijk om in jezelf te investeren en te doen wat je rust geeft. Of dat nu meditatie, yoga of wandelen is, combineer het met regelmatig sporten voor het beste effect. Heb je een gezond gewicht? Ga dan vooral niet veel meer sporten dan je gewend bent te doen, want dat kan soms weer zorgen voor een onregelmatige menstruatie en gewichtsverlies.

3. Gebruik regelmatig een ovulatietest

Een ovulatietest is vaak accuraat en kan je makkelijk zelf doen. Door een test te doen, kom je erachter wanneer je ovuleert en kan je natuurlijk zorgen dat je rond je ovulatie seks hebt. Zie je dat je niet ovuleert? Neem dan contact op met je arts om te bespreken wat de oorzaak kan zijn en hoe je kan zorgen dat je ovulatie weer op gang komt.

4. Gebruik spermavriendelijk glijmiddel

Wanneer jullie aan het proberen zijn om zwanger te raken, kan seks ook behoorlijk stressvol en routinematig worden. Natuurlijk wil je ook nog steeds plezier hebben in bed en tegelijk je kansen op een zwangerschap verhogen. Met spermavriendelijk glijmiddel kan dit allebei, dus het is in ieder geval de moeite waard om te proberen.

5. Slik de juiste supplementen

Het is voor vrouwen belangrijk om prenatale vitaminen te slikken waar foliumzuur in zit om geboortebeperkingen te voorkomen. Maar wist je al dat foliumzuur ook een positief effect heeft op de gezondheid van het sperma van je partner? Ook het slikken van visolie kan helpen: het kan de kwaliteit van sperma verbeteren en zorgen dat je als vrouw genoeg gezonde vetzuren in je dieet hebt zitten.

Bron: Womenshealthmag.com/uk

Gerelateerde artikelen