Loopband 1000x1440

4 tips voor het kopen van een loopband

Naar verluidt werden de eerste loopbanden in 1818 gemaakt door een Engelse civiel ingenieur genaamd Sir William Cubitt. Hij construeerde het “loopwiel” voor gebruik in de gevangenis – gevangenen werden op het looprad geplaatst en werden gebruikt voor hun goedkope arbeid.

Elke keer dat de gevangenen stapten, verplaatste hun gewicht de molen en pompte het water eruit of verbrijzelde het graan. Inmiddels zijn de loopbanden die we via Tunturi kopen een stuk moderner natuurlijk, terwijl ze ook meer gebruikt worden. Wil je ook zo’n apparaat aanschaffen? Gebruik deze tips! 

Bevestig de locatie

Het is gemakkelijk genoeg om een ​​locatie voor je loopband te vinden, maar er zijn een paar valkuilen die je moet vermijden. Zorg er eerst voor dat je de ruimte meet. Je zult dat zware apparaat geen twee keer willen verplaatsen, en als het aankomt en niet past, zul je er spijt van krijgen. Ten tweede, anticipeer op toekomstige woonsituaties. Je kunt spijt krijgen van de aankoop van het apparaat als je meubels verplaatst of herschikt waardoor je geen ruimte meer voor de loopband hebt. Loopbanden vinden dan ook meestal hun weg naar de schuur of garage van de eigenaar wanneer die logeerkamer een nieuwe bestemming krijgt. 

Bepaal je budget

Vanwege de populariteit van loopbanden voor privégebruik, ontwerpen fitnessbedrijven ze voor bijna elk budget. Wanneer je klaar bent om een ​​loopband voor thuis te kopen, is het daarom belangrijk dat je een redelijk budget vaststelt voordat je zelfs maar begint met zoeken. Hoewel het financieren van fitnessapparatuur mogelijk is via de detailhandel, is het van cruciaal belang dat je je budget instelt nadat je hebt onderzocht hoeveel je het apparaat gaat gebruiken in plaats van een lidmaatschap van een sportschool. Zorg er bovendien voor dat de loopband zichzelf uiteindelijk terugbetaalt, anders kan het een slechte investering zijn.

Begrijp de garanties

De meeste loopbanden op de markt draaien uitsluitend op elektriciteit. Het is bekend dat elektronische artikelen na verloop van tijd breken door normale slijtage. Aangezien de meeste fitnessapparatuur een hoog prijskaartje heeft, is het belangrijk om te begrijpen welke schade wordt gedekt door de uitgebreide garanties. Ze kunnen het product gedurende een periode van 30 dagen tot een heel jaar dekken. Het is gemakkelijk om te vergeten wanneer deze unieke verzekering bijna afloopt, aangezien consumenten te maken hebben met hectische werkschema’s en familie. Het is dus nuttig om alle kleine lettertjes die bij beide soorten garanties horen volledig te begrijpen.

Evalueer je medische toestand

Er is een grote verscheidenheid aan loopbanden op de markt, dus zorg ervoor dat je begrijpt welk type het beste bij je medische behoeften past. Sommige loopbanden zijn uitgerust met verschillende schokabsorberende banden voor hardlopers met lage rug- en kniepijn. Er is niets vervelender dan het kopen van een duur artikel om te ontdekken dat het vervelend is om te gebruiken, terwijl je het in sommige gevallen simpelweg niet eens kunt gebruiken omdat je te veel pijn hebt. Bij het kopen van een loopband moet je dus aan je eigen medische toestand denken! 

Dit is een gesponsord bericht.