Tuin Loungeset 1000x1440

4 tips om je huis ready te maken voor de zomer

Yes, het is zomer! De lekkere warme dagen staan voor de deur en daarom is het tijd om ons huis hierop aan te passen. In deze blog lees je 4 handige tips om jouw huis klaar te maken voor de zomer.

Tuin

Met dit lekkere weer willen we natuurlijk allemaal genieten van de tuin. Zorg er daarom voor dat je de tuin helemaal klaar gaat maken voor de zomer. Haal een heerlijke lounge set, zorg voor een mooie parasol en wat lampjes voor in de avond. Op die manier kun jij elke dag genieten van de zon, schaduw en gezelligheid in de tuin. Extra leuk: organiseer een etentje met vrienden in je tuin om de zomer in te luiden.

Een ander handig en mooi idee is om te kiezen voor een schuifpui. Hierdoor maak je de opening van je huis naar de tuin mooi en zorg je ervoor dat er overdag meer daglicht in huis komt. Benieuwd naar de schuifpui prijzen? Zoek online wat inspiratie op en vergelijk offertes met elkaar. Op die manier weet je aan welke prijs jij kan denken.

Zolder

We weten allemaal hoe warm het op de zolder kan worden… vooral in de zomer! Omdat we hier vaak maar één of twee kleine ramen hebben is het een goed idee om hier bijvoorbeeld een nieuw (groter) kozijn in te plaatsen of te kiezen voor een dakkapel. Vaak zien we dat de kozijnen ook zijn verouderd, waardoor het zelfs nodig is om deze te vervangen. Kijk daarom goed naar jouw kozijnen. Zijn deze toe aan vervanging? Tijd om hier wat aandacht aan te besteden. 

Ventilatie in huis

Niets is fijner dan verkoeling in je huis zoeken. Zorg er daarom voor dat je overdag de ramen dicht doet en een goed ventilatiesysteem in huis hebt. Op die manier blijft het goed doorluchten, maar zorg je niet voor de warmte in huis. 

Horren voor je deur

Een nadeel van de zomer… alle wespen, muggen en vliegen die rondvliegen in huis. Je hebt vaak de deur naar de tuin open en voor je het weet vliegen er al 10 vliegen in de keuken. Heel irritant! Zorg er daarom voor dat je goede horren hebt hangen voor de deur naar buiten. Heb jij een hor hangen, maar nog steeds last van kleine vliegjes binnen? Dan kan het zijn dat jouw hor niet meer optimaal werkt en aan vervanging toe is.

Geniet van de zomerse dagen!

Dit is een gesponsord artikel.