loopneus

4 oplossingen bij een loopneus

In deze maanden ontkom je er nauwelijks aan: een verkoudheid. Met deze oplossingen ben je zo snel mogelijk van je loopneus af.

 

Spoel met zout water

Het is niet lekker en even wennen, maar effectief is het wel! Als je twee keer per dag je neus spoelt met zout water, wordt het slijm verdund. Hierdoor loopt het makkelijker uit je neus en ben je sneller van je loopneus af.

Zo doe je het

Het wondermiddeltje maak je makkelijk zelf. Het enige wat je nodig hebt is keukenzout, water en voor het gemak een spuitje. Doe één theelepel zout in een mok lauwwarm water en roer het totdat het zout opgelost is in het water. Doe de oplossing in een spuitje en spuit de oplossing in je neusgat. Spreek terwijl je dit doet de G-klank uit, op deze manier komt het water zo min mogelijk achter in je keel.

Lees ook: ‘Weg met die verkoudheid’

Pittig eten

Heb je chronisch last van een loopneus? Voel het branden! Pittig eten dus, en veel ook.

Zo doe je het

Van één pittige maaltijd gaat de loopneus niet over. Sterker nog, je kan zelfs van een pepertje een loopneus krijgen. Dit komt door de stof capsaïcine die in de rode peper zit. Waarom geven wij dan toch deze tip? Als je vaak pittig eet, treedt er desensibilisatie op. Je lichaam raakt aan de pittigheid gewend en je loopneus zal uiteindelijk minder worden. Af en toe een flinke schep sambal bij je avondeten dus, geregeld een currysoepje en voortaan penne all’arrabbiata in plaats van spaghetti bolognese.

Zinkzuigtabletten

Een gemiddelde verkoudheid duurt vijf á zes dagen. Zink zorgt ervoor dat je er na drie dagen vanaf bent.

Zo doe je het

Neem dagelijks 80 tot 92 mg zinkzuigtabletten, verspreid over de dag. Deze hoge dosis (elf keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) zou voorkomen dat het virus zich vermenigvuldigt. Het is bij dit trucje wel belangrijk dat je er zo snel mogelijk bij bent. Gebruik het direct na de eerste symptomen. Neem ook niet meer dan 100mg per dag en stop meteen als de verkoudheid over is. Zinkzuigtabletten zijn te koop bij de drogist.

Uienthee

Wist je dat in landen als India en China de ui veelvuldig gebruikt wordt om ‘het kwaad’ te bestrijden? Uienthee geldt in de Chinese geneeswijze als een natuurlijk middel tegen verkoudheid.

Zo doe je het

Snijd de ui in ringen en laat de ringen tien minuten koken in 25cl suikerwater. Drink ’s ochtends en ’s avonds een kopje of neem de thee mee in een thermofles zodat je er gedurende de dag van kunt nippen. Gooi vooral de buitenste ring niet weg: hierin zitten de meeste ontstekingsremmende stoffen.

Bron: Santé maart 2017

Gerelateerde artikelen