Waarom is menstruatiebloed in reclames altijd blauw?

3 mogelijke oorzaken van bloedverlies tussen je menstruaties

Vrijwel geen enkele vrouw kijkt er met plezier naar uit iedere maand, ongesteld worden. Maar als die ellende er dan op zit, is het extra vervelend als je tussentijds ook nog eens bloedverlies hebt.

Eisprong

Sommige vrouwen kunnen rond of tijdens de eisprong wat last hebben van bloedverlies. Als het bij jou lastig te zeggen is of dat het geval is en je vertrouwt het niet helemaal, neem dan even contact op met je huisarts.

Lees ook: ‘5 dingen die je moet weten over seks tijdens je menstruatie

Stress

Net zo goed als dat je een spanningshoofdpijn kunt krijgen van lange tijd onder druk staan, niet lekker in je vel zitten of bijvoorbeeld klachten overhoudt aan niet voldoende uitzieken na een griep of stevige verkoudheid, kan stress je hormoonhuishouding doen schommelen. En dat kan dan weer leiden tot tussentijds bloedverlies.

Baarmoederhals

Tussentijdse bloedingen kunnen ook veroorzaakt worden door poliepen of andere afwijkingen in de baarmoederholte of afwijkingen in de baarmoederhals. Uiteraard is dit niet 1, 2, 3 te zien, dus blijf je klachten houden en heb je zélf het idee dat er mogelijk iets niet goed zit, neem dan even contact op met je huisarts.

Gerelateerde artikelen