Grapefruit

10 gezondheidsvoordelen van grapefruit

Laat je vooral niet weerhouden door de licht bittere smaak: grapefruits kunnen heel veel goeds doen voor je gezondheid. Eet ze dus zeker ook in de winter.

Grapefruit lijkt misschien een fruit dat je vaak in de zomer eet, maar ook in de winter is het heerlijk én gezond. Die extra vitamines kun je immers goed gebruiken in de koude wintermaanden.

  1. Ze bevatten veel vitamine A. Vooral rode grapefruit bevat veel vitamine A. Dit houdt ogen, huid, slijmvliezen en botten gezond.
  2. Ze lessen de dorst. Grapefruits bestaan vooral uit vitamines en water. Versgeperst grapefruitsap is een ideale dorst- lesser en brengt je vochtgehalte op peil na het sporten.
  3. Grapefruit bestrijdt schadelijke stoffen. Rode grapefruits zijn rijk aan de stof lycopeen, die als antioxidant vrije radicalen bestrijdt.
  4. Ze zijn makkelijk verteerbaar. Door het water en de vezels in grapefruits worden voedingsstoffen goed door je lichaam getransporteerd.
  5. Ze zorgen voor goede zin. Ruiken aan grapefruit heeft een gunstig effect op je emoties en kan helpen nervositeit en lusteloosheid te bestrijden. Dit ontdekten wetenschappers van de universiteit van Chicago.
  6. Ze verlagen de kans op hartziekten. Grapefruits bevatten pectine, een natuurlijke stof die het cholesterol- gehalte verlaagt. Wetenschappers vermoeden dat ze ook het risico op hart- en vaatziekten verkleinen.
  7. Ze verbeteren je spierwerking. Grapefruits bevatten kalium, een mineraal dat goed is voor de spieren en het zenuwstelsel.
  8. Ze helpen je nieren beschermen. De bittere smaak van grapefruit is van de stof naringenine. Taiwanese onderzoekers ontdekten dat naringenine mogelijk beschermt tegen nierschade.
  9. Ze zijn rijk aan vitamine C. Vitamine C beschermt gezonde lichaamscellen en je immuun- systeem, en is bovendien goed voor je weerstand.
  10. Ze verzorgen je voeten. Grapefruitsap is perfect als voetenbad. Het doodt bacteriën en maakt de voethuid zachter.

Lees ook: 9 x dit is waarom appelazijn zo gezond is

Gebruik je medicijnen? Check dan in de bijsluiter of je grapefruit mag eten. Grapefruit kan de opname van het medicijn belemmeren.

Tip van de redactie

Foodblogger Kevin Tatar (@letskwoowk) biedt je in zijn kookboek Lekker. Gezond. Goedkoop smaakvolle, gezonde en goedkope gerechten die je zonder stress kunt maken. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST LOES VAN DE MOSSELAAR
BEELD GETTY IMAGES