Avocado Roos

Zo maak je een avocadoroos

Je hebt de kunstwerkjes vast wel eens op Instagram voorbij zien komen. Het goede nieuwe als je het zelf wil proberen: het is niet zo moeilijk als het eruit ziet.

Een avocado roos valt of staat natuurlijk bij een goed mes en een avocado die niet te zacht is, en niet te hard. Met ene wat grotere avocado is dit makkelijker, dan met een kleine.

De belangrijkste lessen:

  • Snijd een halve avocado in zo dun mogelijke plakjes. Dikke plakken kun je minder netjes oprollen.
  • Behandel de avocado met bijvoorbeeld sushi-azijn om de kleur mooi te houden. Ook geeft het een glans, een pluspunt voor op je foto.
  • Haal de plakjes avocado voorzichtig uit elkaar door er met je handen langs te wrijven en de plakjes in een lange sliert te leggen. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar nog net aanraken.
  • En het belangrijkste dat we geleerd hebben: wees niet te bang, een avocado kan best wat hebben. En aangezien je maar een halve avocado nodig hebt, heb je twee kansen. De andere helft van de avocado bewaren?

Bekijk hieronder hoe Colette bij 24 Kitchen een avocadoroosje maakt.

En nog een tutorial die we op YouTube vonden…

Tip van de redactie

Verken de wereld van eenvoud met Yotam Ottolenghi’s nieuwe kookboek SIMPEL! Meer dan 130 onweerstaanbare en snel te bereiden gerechten sieren de pagina’s, zonder in te boeten op smaak of verrassing. Laat je betoveren door kleurrijke foto’s en ontdek recepten die zowel oogstrelend als verleidelijk zijn. Voor meer informatie klik op onderstaande button.