Zo maak je een avocadoroos

Colette Dike kun je gerust the queen van avocadorozen noemen. Je hebt de kunstwerkjes vast wel eens op Instagram voorbij zien komen. Het goede nieuwe als je het zelf wil proberen: het is niet zo moeilijk als het eruit ziet.

Maak tijdens je volgende etentje indruk door van de avocado een bloem te maken. Santé's Shirley kreeg een snelle workshop van Colette van Food Deco bij het Amsterdamse restaurant The Avocado Show. Haar eindresultaat zie je op de foto bovenaan dit artikel.

De belangrijkste lessen:

  • Snijd een halve avocado in zo dun mogelijke plakjes. Dikke plakken kun je minder netjes oprollen.
  • Behandel de avocado met bijvoorbeeld sushi-azijn om de kleur mooi te houden. Ook geeft het een glans, een pluspunt voor op je foto.
  • Haal de plakjes avocado voorzichtig uit elkaar door er met je handen langs te wrijven en de plakjes in een lange sliert te leggen. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar nog net aanraken.
  • En het belangrijkste dat we geleerd hebben: wees niet te bang, een avocado kan best wat hebben. En aangezien je maar een halve avocado nodig hebt, heb je twee kansen. De andere helft van de avocado bewaren?

Bekijk hieronder hoe Colette bij 24 Kitchen een avocadoroosje maakt.

En nog een tutorial die we op YouTube vonden…