Zo kan het ook

Zo kan het ook: kiezen voor een plantaardige optie

Deze swaps kun je maken om meer plantaardig te eten.

Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling, halen Nederlanders 61 procent van hun eiwitten uit dierlijke producten en 39 procent uit plantaardige producten.

Het herstel van deze balans naar minimaal 50/50 in ons menu is belangrijk voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat. Dit is een opvatting die ook recent is gedeeld door het Nederlands Planbureau voor de Leefomgeving. Zij onderschrijven het belang van duurzamere voeding door een verschuiving van dierlijke naar plantaardige producten.

Green Protein Alliance lanceerde op 1 juni de campagne #zokanhetook. Met de beelden laten ze zien hoe het ook kan. Hoe het ook kan, staat dan voor het maken van plantaardige keuzes. Op de website Zo kan het ook inspireren ze ons met plantaardige recepten. Deze laten zien hoe je klassiekers zoals pasta bolognese omtovert in een plantaardig recept. Soms is het alleen nodig om gehakt door linzen te vervangen, easy!

Green Protein Alliance is een nationale, maatschappelijke beweging waarbij publieke organisaties, overheden, grote en kleine producenten, supermarkten en onderwijsinstellingen zijn aangesloten.

Deze campagne is bedacht en wordt uitgevoerd door food-communicatiebureau Green Food Lab, bekend van de Week Zonder Vlees.

Gerelateerde artikelen