Placeholder

Recept voor tahin

Maak zelf sesampasta (tahin).

Tahin is een zoetige sesampasta. Lekker op een cracker of maïswafel, maar het combineert ook goed met sommige hartige gerechten. Met dit recept maak je zelf tahin.

Ingrediënten

  • 180 g sesamzaadjes
  • 100-200 ml
  • olijfolie
  • zeezout
  • citroensap

Tahin recept: aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 ˚C en verspreid de sesamzaadjes op bakpapier. Rooster ze tot ze goudbruin zijn en beginnen te geuren. Schud de zaadjes tussendoor regelmatig om. Laat ze vervolgens even afkoelen en stop ze in een keukenmachine of blender. Voeg een scheutje olijfolie toe en mix het mengsel tot het glad is. Voeg eventueel extra olie toe tot je de gewenste dikte hebt en breng de tahin op smaak met citroensap en een beetje zeezout.

Je kunt je homemade tahin ongeveer een maand bewaren in de koelkast.

Recepten met tahin

Tahin combineert goed in verschillende zoete en hartige gerechten. Bekijk deze 3 recepten met tahin.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen