Recept voor shakshuka met oranje groenten
10 juni 2019
Shakshuka is een Midden-Oosters gerecht van eieren gepocheerd in een tomatensaus. Oorspronkelijk is shakshuka bedoeld als ontbijt, maar ook als lunch of diner is dit heerlijk.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 eieren
- 800 g tomaten, in blokjes
- 2 oranje paprika’s, in reepjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 el komijnzaad
- 1 avocado, in plakjes
- 10 g krulpeterselie, grof gehakt
- zonnebloemolie
- Extra nodig: gietijzeren pan
Bereidingswijze shakshuka met oranje groenten
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper en komijnzaad toe, roer alles door elkaar. Voeg de oranje paprikareepjes en tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het geheel 5 minuten in de pan terwijl je af en toe roert.
Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat nog 10-15 minuten pruttelen op laag vuur totdat het eiwit gestold is.
Garneer de shakshuka met plakjes avocado en krulpeterselie. Verdeel de shakshuka over 4 borden en serveer direct.
Recept en beeld: Oranje Paprika Vereniging