Déze 2 heerlijke recepten van Denise Kortlever wil je proberen
26 september 2024
Maar met haar feelgood-recepten laat Denise Kortlever zien dat eten veel meer is dan alleen iets functioneels. De kookboekauteur, foodjournalist én moeder van drie weet ook privé steeds beter waar het bij echte feelgood om draait. “Ik geniet meer van het nu.”
In Santé van deze maand vertelt ze uitgebreid over haar leefstijl. Hier delen we 2 heerlijke recepten met je:
Lazy tomatensoep met halloumicroutons
Voor 2 personen
Extra nodig: blender of staafmixer
Ingrediënten:
– 1 blik (400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
– 1 blik (400 g) tomatenblokjes
– 2 el harissa
– 1 el olijfolie
– 225 g halloumi, in blokjes en drooggedept
Bereiding:
Doe de kikkererwten en tomatenblokjes in de blender.Vul het lege tomatenblikje voor de helft met water en voeg ook dit toe. Pureer met 1 el harissa tot een romige soep en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep in een pannetje op laag vuur. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de blokjes halloumi in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer de soep met de achtergehouden harissa erdoor geroerd en de blokjes harissa bovenop.
Pokébowl met geschroeide zalm en sesammayo
Voor 3-4 personen
Voor de dressing:
– 4 el mayonaise
– 1 el sesamolie
– 2 tl sojasaus
– kneep limoensap
Voor de komkommer:
– 1 komkommer, in blokjes
– 1 el sushiazijn
– 250 g basmatirijst
– 1 kleine broccoli, in roosjes
– olijfolie
– 400 g zalmfilet, in blokjes
– 1 grote avocado, in blokjes
– 100 g edamame (sojabonen), gekookt
– 4 el furikake (kruidenmix met sesam en zeewier)
Bereiding:
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Zet even weg. Meng de komkommerblokjes door de sushiazijn. Laat even marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik voorgekookte rijst (als je weinig tijd hebt). Doe de broccoli in een grote kom en overgiet met kokend water. Laat een paar minuten staan, giet af en bestrooi met peper en zout. Verhit wat olie in een koekenpan en schroei de zalmblokjes even aan. Haal meteen uit de pan, zodat ze niet doorgaren. Verdeel de gekookte rijst, broccoli en geschroeide zalm over kommen. Leg er de gemarineerde komkommer, avocado en edamame bij. Maak af met de sesamdressing en furikake.
De recepten komen uit Denises boek All-day goodness – De allerlekkerste gerechten voor drukke levens.