Dit Recept Is De Hit Op Internet vegan Lasagna

Dit recept is de hit op internet: vegan lasagna

Wat eten we vandaag? Deze vegan lasagna gaat nu viraal op internet. Snel, makkelijk en gezond. Wij weten wel wat we vanavond eten.

Lasagna is een perfect recept om veel groente in te verwerken. Maar vaak stop je de lasagna ook vol met kaas. In deze plant based variant is de kaas vervangen door vegan ricotta. Als je dit niet kunt vinden, kun je ook vegan mozzarella gebruiken.

Vegan lasagna recept

meer groenten en fruit eten makkelijke-manieren-meer-groenten-eten

Ingrediënten:

  • 1 pakje lasagnevellen
  • 2 courgettes, in plakjes gesneden
  • 1 aubergine, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g veganistische ricotta (of tofu voor een lichtere optie)
  • 200 g spinazie, gehakt
  • 1 kopje gemalen veganistische kaas

Lees ook: de vele voordelen van plantaardig eten

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F). Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Voeg de plakjes courgette, aubergine en blokjes rode paprika toe aan de pan. Bak ze gedurende 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat de saus sudderen gedurende 10-15 minuten, terwijl je af en toe roert.
  4. Meng in een aparte kom de veganistische ricotta (of tofu) met de gehakte spinazie.
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje van de tomatensaus. Leg er vervolgens een laagje lasagnevellen overheen, gevolgd door een laagje van het ricotta-spinaziemengsel. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje tomatensaus.
  6. Bestrooi de bovenkant van de lasagne met gemalen veganistische kaas.
  7. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder vervolgens de aluminiumfolie en bak nog eens 15 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
  8. Haal de lasagne uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer warm en geniet van deze heerlijke veganistische lasagne!

Lees ook: deze beroemdheden zweren bij een vegan leefstijl

Tip van de redactie

Verken de wereld van eenvoud met Yotam Ottolenghi’s nieuwe kookboek SIMPEL! Meer dan 130 onweerstaanbare en snel te bereiden gerechten sieren de pagina’s, zonder in te boeten op smaak of verrassing. Laat je betoveren door kleurrijke foto’s en ontdek recepten die zowel oogstrelend als verleidelijk zijn. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES