category colour brushLekker

Recept voor zoete aardappel-sinaasappelsoep met salie

Altijd lekker als het buiten koud is: een warm soepje. En waarom uit een bord eten als het ook leuker kan?

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 20 minuten

  • 300 g kruimige aardappelen
  • 300 g zoete aardappelen
  • 20 g gemberwortel
  • 1-2 takjes salie
  • 1 ui
  • 2 flinke sinaasappels
  • 2 el zonnebloemolie
  • ca. 400 ml groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • nootmuskaat, versgeraspt
  • cayennepeper, naar smaak
  • Extra nodig: staafmixer of blender

Aan de slag
Schil beide soorten aardappel, was ze en snijd in blokjes. Schil en hak de gember fijn. Pluk de steeltjes van de salieblaadjes. Pel en snipper de ui. Halveer de sinaasappels en pers ze uit. Schraap met een lepel voorzichtig zoveel mogelijk vruchtvlees weg uit de halve schillen; ze moeten heel blijven.

Bak de aardappelblokjes met de gember, ui en de helft van de salie glazig in de olie. Bestrooi met zout en peper en schenk het sinaasappelsap en de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur nog 20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe om.

Pureer de soep met de staafmixer of in een blender glad. Roer de slagroom erdoor en warm nog even door. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Vul de uitgeholde sinaasappels met de soep en zet ze op een bord. Maal er nog wat peper over en garneer met de rest van de salie en eventueel reepjes sinaasappelschil.

Goed om te weten
Vegetarisch - vitamine B6 - calcium
Per portie: 220 kcal * 3,3 g eiwitten * 7,5 g vet * 1 g verzadigde vetzuren * 33,4 g koolhydraten *1,6 g zout.

Tip
Boen eventueel nog een sinaasappel schoon en trek met een dunschiller repen van de schil als garnering.

Tekst en beeld: BeeldigBeeld/Stockfood

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest