portobelloburger

Recept voor portobelloburger met guacamole

Zin in een goede burger? Portobello’s lenen zich heel goed voor een plantaardige burger.

Je kunt de burgers maken op de barbecue of in de oven/grill. Beleg de hamburgerbroodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello.

Ingrediënten voor 2 portobelloburgers

  • 2 portobello’s
  • 2 burger broodjes

Voor de marinade

  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el miso

Voor de guacamole

  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Extra toppings

  • plantaardige mayonaise
  • krulsla
  • 1 tomaat, in plakjes
  • kiemen

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de portobello’s hiermee in. Zet apart.
2. Snijd en pel de avocado, prak fijn en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
3. Leg de portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten op de barbecue zodat ze knapperig worden.
4. Bouw de burger zoals jij dat lekker vindt. Wij gingen voor (van onder naar boven): een beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en paarse kiemen.

Plantaardig barbecueën met portobello’s, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Ook lekker: Recept voor pizza met rode linzen van de barbecue

Recept en beeld: Zokanhetook.nu

Gerelateerde artikelen