Taco's met jackfruit

Recept voor Mexicaanse taco’s met jackfruit

Time for comfort food. Deze heerlijke taco’s maak je niet met vlees, maar met jackfruit, een vrucht die als vleesvervanger gebruikt wordt.

Ingrediënten voor 4 personen

30 minuten bereidingstijd + 30 minuten wachttijd

  • 500 gram voorgegaard jackfruit in reepjes (uit vacuümverpakking)
  • 1 eetlepel mexicaanse kruidenmix (zelfgemaakt of van Jonnie Boer)
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 limoenen
  • 200 ml groentebouillon (controleer op de verpakking of deze vegan is)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel mild paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte-paprikapoeder
  • chilivlokken (molentje)
  • 1 hart van kropsla of 1 little gem
  • 200 gram kidneybonen uit blik
  • 1 avocado
  • 8 taco’s (controleer op de verpakking of deze vegan is)

Zo maak je de taco’s met jackfruit

Snijd de reepjes jackfruit zonodig nog wat kleiner en meng met de mexicaase kruidenmix en 1 eetlepel olie. Laat 30 minuten marineren.

Pel en hak intussen de ui en de knoflook fijn. Pers de limoenen uit.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui met de knoflook glazig. Schep om met de reepjes jackfruit en bak onder regelmatig omscheppen lichtbruin.
Voeg de bouillon toe met de basterdsuiker en de helft van het limoensap. Laat nog 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout, beide soorten paprikapoeder, de chili en eventueel resterende jackfruitmarinade.

Snijd de sla in reepjes. Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Halveer en schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees schuin in plakjes. Druppel direct het resterende limoensap erover, tegen verkleuren.

Verwarm de taco’s kort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met het jackfruitmengsel, verdeel de kidneybonen en de avocado erover en serveer met een pluk sla.

Meer over jackfruit

De jackfruit is een bijzondere vrucht. Hij doet het namelijk heel goed als vleesvervanger. In het juninummer van Santé dat vanaf 18 juni 2019 in de winkel ligt lees je er meer over.

Recept en beeld: BeeldigBeeld

Gerelateerde artikelen