Koolsalade met zeekraal

Recept voor koolsalade met zeekraal

Deze standaard Hollandse koolsalade met kool, appel en rozijnen maken we extra lekker met een zilte twist van verse zeekraal. Een heerlijke, verfrissende en vooral eiwitrijke salade.

Ingrediënten voor koolsalade met zeekraal

  • 1 kleine spitskool, fijngesneden
  • 100 gram zeekraal
  • 1 wortel, geraspt
  • 2 stengels bosui, in ringen
  • 1 appel, in blokjes
  • 30 gram rozijnen
  • 50 gram walnoten, geroosterd
  • 3 el plantaardige mayonaise
  • 3 el citroensap
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Stoom de zeekraal ongeveer drie minuten.

2. Meng de mayonaise met het citroensap in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten toe en schep om.

3. Het is het lekkerste als je de koolsalade even laat staan, zodat alle smaken kunnen worden opgenomen.

Deze salade is ook lekker bij een barbecue! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op Zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Recept en beeld: Zokanhetook.nu

Gerelateerde artikelen