Recept voor Japanse noedelsalade met sesamdressing

Recept voor Japanse noedelsalade met sesamdressing

Een salad in a jar is een handige lunch to go. Deze noedelsalade met sesamdressing is een aanrader.

Ingrediënten

  • 4 el Roasted Sesame Dressing
  • 300 g shiitake
  • 50 g noedels
  • ½  winterpeen
  • 150 g paksoi
  • 100 g tofu
  • 1 el Geroosterde Sesamolie
  • 2 el tamari
  • pinda’s
  • Groentespiraalsnijder
  • glazen pot

Bereiding
Was alle verse ingrediënten. Snij de onderkant van de steeltjes van de shiitake en snij ze in vieren. Roerbak de shiitake 5 minuten in een droge koekenpan totdat ze net zacht zijn. Gebruik de Groentespiraalsnijder om de winterpeen in slierten te snijden.  Kook de noedels volgens verpakkingsinstructies. Snij de paksoi in dunne reepjes en de tofu in blokjes. Verhit wat Geroosterde Sesamolie in een koekenpan en bak de tofu enkele minuten. Voeg twee eetlepels tamari toe, zet het vuur laag en laat de tofu karamelliseren in de tamari. Doe 4 eetlepels Roasted Sesame Dressing in de glazen pot en vul de pot dan achtereenvolgens met noedels, paksoi, shiitake, wortel, tofu en bovenop een handje pinda’s.

Eet smakelijk!

Recept & Beeld: Oil & Vinegar, specialist in olijfolie & azijn