Jambalaya met jackfruit

Recept voor jambalaya met jackfruit

Van deze heerlijke vegan jambalaya, een stoofgerecht met jackfruit, zullen je tafelgenoten onder de indruk zijn.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen
30 minuten bereidingstijd + 20 minuten wachttijd

  • 350 gram voorgegaard jackfruit (uit vacuümverpakking)
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 600 ml groentebouillon (controleer op de verpakking of deze vegan is)
  • 200 gram gezeefde tomatenmoes (passata)
  • 300 gram langkorrelrijst
  • 1 eetlepel mild paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikant paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 1-2 theelepels gedroogde oregano
  • 1-2 theelepels gedroogde tijm
  • 300 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 handvol blaadjes platte peterselie
  • 1 avocado
  • sap van 1 limoen

Zo maak je de jamabalaya met jackfruit

Laat het jackfruit uitlekken en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui en de sjalot. Snijd de paprika’s in blokjes. Trek de stugge draden eraf en snijd de bleekselderij schuin in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook in 6-8 minuten glazig. Schep de paprika en bleekselderij erdoor en bak nog 3-4 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon in de pan en roer de tomatenmoes erdoor. Voeg de rijst, de specerijen en kruiden, de tomatenblokjes en de stukjes jackfruit toe.

Breng het vocht aan de kook, leg dan een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat 20-25 minuten stoven tot de rijst gaar is en een groot deel van de vloeistof is verdampt. Houd een paar blaadjes apart, hak de rest van de peterselie fijn en roer door de stoof (= jambalaya). Halveer en schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees overlangs in plakjes. Druppel direct het limoensap erover, tegen verkleuren.

Breng de jambalaya op smaak met zout en peper en verdeel over de borden. Garneer met de avocado en blaadjes peterselie.

Meer lezen over jackfruit

Best bijzonder, zo’n vrucht die je als vleesvervanger kunt gebruiken. In de Santé die vanaf 18 juni 2019 in de winkel ligt, lees je meer over jackfruit.

Recept en beeld: BeeldigBeeld

Gerelateerde artikelen