Recept voor geroosterde paprikasoep met kikkererwten
6 juni 2019
Een heerlijke soep met geroosterde paprika. Dankzij de kikkererwten is dit recept extra vullend en rijk aan eiwitten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 6 oranje paprika’s
- 2 wortels
- 300 g kikkererwten, voorgekookt en uitgelekt
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 chilipeper, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
- 2 el paprikapoeder
- 125 g tomatenblokjes
- 800 ml groentebouillon
- 4 tl pompoenpitten
- zonnebloemolie
- zout en peper
- Extra nodig: staafmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de schil naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de paprika’s 20 minuten in de oven.
Schil de wortels en halveer deze. Verhit zonnebloemolie in een stoofpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de wortel toe aan de pan en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de chilipeper, tomatenpuree, tomatenblokjes en paprika toe. Voeg de groentebouillon en 200 gram kikkererwten toe aan de pan en laat het geheel 5 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de geroosterde paprika toe aan de pan en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Proef en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen of diepe borden en garneer met de overige kikkererwten en de pompoenpitten. Leg de kikkererwten met gesneden kruiden (munt/peterselie) op de soep.
Recept en beeld: Oranje Paprika