Recept voor appel-kaneel-pecannotencake

Recept voor appel-kaneel-pecannotencake

In het editorial van ons juninummer zag je de cake die Santé’s Saskia bakte. Op de redactie hebben we hem goedgekeurd. Het recept van de cake vind je hier.

Ingrediënten

  • 200 gr zachte roomboter
  • 75 gr suiker
  • 1 rijpe banaan
  • 5 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • pecannoten, zoveel je wilt, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 160 graden.
  2. Klop de boter met de suiker tot het goed gemixt is en voeg één voor een de eieren toe. Mix door tot er een mooi beslag ontstaat. Mix het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en de kruiden door het beslag. Voeg de gehakte pecannoten toe aan het beslag, roer ze er goed doorheen.
  3. Giet het beslag in een ingevet cakeblik. Snij de appels in schijfjes en leg ze op de cake.  Bak de cake ongeveer 60 minuten in de oven. Controleer na ongeveer 50 minuten met een satéprikker of hij al gaar is. De cake is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt.
  4. Laat de cake even afkoelen in het blik en daarna verder afkoelen op een rooster

Eet smakelijk!