Recept: vegan plaattaart met knoflook, spinazie en champignons
Tekst: Redactie Santé
7 augustus 2022
Deze heerlijke hartige plaattaart ziet er heerlijk uit. De champignons, spinazie en zongedroogde tomaten zijn een perfecte combinatie. Dit recept is bovendien volledig plantaardig. Smullen maar!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg (of maak het zelf!)
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 300 g verse spinazie
- 300 g champignons, gehalveerd
- 1 el Becel Original vloeibaar
- 200 g vegan roomkaas
- 4 el zongedroogde tomaten
- 150 g vegan geraspte kaas
- versgemalen peper
- handje pijnboompitten, geroosterd
Lees ook: ‘Recept: vegan chocoladecake met sinaasappel‘
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verhit de vloeibare margarine in een pan. Fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog
- vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot deze net geslonken is. Zet apart.
- Bak de champignons in dezelfde pan met een snufje zout voor ongeveer 5 minuten.
- Knijp de spinazie uit en snijd het grof. Meng deze met de vegan roomkaas, zout en peper.
- Rol het bladerdeeg uit en smeer het spinaziemengsel erop. Beleg met de gebakken champignons, de zongedroogde tomaten en de vegan geraspte kaas.
- Bak de plaattaart 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Serveer met de geroosterde pijnboompitten en wat versgemalen peper.
Recept en beeld: Becel
Meer van Santé