Recept: Vegan caesar salade met kikkererwten croutons
1 april 2019
Simpel, snel, gezond en zuivelvrij. Eet jij de vegan caesar salade als lunch of diner?
Voor drie personen
Ingrediënten voor een vegan caesar salade met kikkererwten croutons
Basis
- Een zak Romeinse sla
- 1 Avocado
- Amandel parmezaan
Kikkerwten croutons
- 1 Blikje kikkererwten
- 1 Lepel olijfolie
- Snufje knoflookpoeder
- Gulzig snufje mineraal zout
Caesar dressing
- ¾ Kop cashewnoten
- ½ Kop water
- 2 Teentjes knoflook
- 2 Theelepels kappertjes
- 2 Theelepels Dijon-mosterd
- 1 Theelepel appelciderazijn
- Royaal snufje mineraal zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 400 graden voor en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Kikkererwten croutons: Spoel de kikkererwten en droog ze zachtjes af tussen een schone vaatdoek. Verwijder alle losse vellen. Plaats de kikkererwten op de bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, knoflookpoeder en zout en hussel ze een paar keer om. Leg de knoflookteentjes van de dressing er tussen. Laat het 35-40 minuten bakken en hussel alles om de tien minuten om. Haal de kikkererwten croutons hierna uit de oven en leg ze even opzij.
Caesar Salad Dressing: Week de cashewnoten gedurende 5 minuten in heet water (niet koken), laat ze hierna uitlekken. Voeg de cashewnoten, water, geroosterde knoflookteentjes, kappertjes, dijon, citroensap, zout en peper toe aan een blender en mix het tot een romige saus.
Plaats de gehakte Romeinse sla in een grote mengkom, voeg zoveel of zo weinig van de dressing toe als je wil en top de sla af met de kikkererwten croutons, avocado en een snufje amandel parmezaan. Avocado over? Wist je dat je deze kunt invriezen!
Eet smakelijk!
Probeer ook het recept voor caesar brunchbrood.
Beeld: Simple veganista