Rode uienchutney

Recept van Annemiek: rode uienchutney

Zelf je dips maken is supermakkelijk, kost weinig tijd en is stukken lekkerder en gezonder dan een bakje uit de winkel. Santé’s Annemiek deelt elke maand een van haar favorieten. Deze keer: een rode uienchutney.

Ingrediënten

Voor 1 pot

  • 400 g rode uien
  • 100 ml rode wijn
  • 30 g bruine bastardsuiker
  • 30 ml rodewijnazijn
  • Scheutje olijfolie

Bereiding

  • Pel de uien en snijd in halve ringen. Doe de uien met de suiker, azijn, rode wijn, olijfolie en 50 ml water in een pan en breng aan de kook. Laat gedurende 45 minuten zachtjes sudderen.
  • Roer het mengsel regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
  • De chutney is klaar als de uien boterzacht zijn en al het vocht is opgenomen.
  • Giet de chutney in een schone pot en laat afkoelen.

Tip 1: wil je geen alcohol in de chutney? Laat hem dan gewoon weg, (bijna) net zo lekker. Voeg in plaats daarvan een scheutje balsamico-azijn en wat extra water toe.

Tip 2: in een gesteriliseerde pot kun je de chutney zeker twee weken bewaren in de koelkast. Door te wecken kun je hem nog langer houdbaar maken.

Bron: Santé mei 2020, tekst: Annemiek de Gier

Gerelateerde artikelen