Pittigezoeteaardappelspread

Recept van Annemiek: pittige zoete aardappelspread

Wist je dat de zoete aardappel geen familie is van de gewone aardappel, maar dat hij wordt gerekend tot de groenten? Columniste Annemiek heeft een heerlijk recept voor een pittige zoete aardappelspread.

Dit heb je nodig

  • 450 g zoete aardappel
  • 1½ tl chilipoeder
  • 1 teen knoflook
  • 3 el tahin
  • sap van ½ limoen
  • 1 tl ahornsiroop
  • ½ tl kaneel
  • 1 ½ tl gemalen komijn

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer 2×2 centimeter.
  • Leg op een bakplaat met bakpapier, bestrooi met het chilipoeder, druppel er wat olijfolie over en rooster 45 minuten in de oven.
  • Laat de aardappels afkoelen en pureer ze met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine (staafmixer kan ook) tot een gladde massa. Voeg eventueel wat olijfolie of water toe als de spread te dik is. Proef en voeg naar smaak nog wat extra limoensap, zout of tahin toe.
  • Doe de dip in een schone glazen pot en bewaar hem in de koelkast. Hij blijft dan zeker een week goed.
  • Tip: deze spread is extra lekker nadat hij een paar uur in de koelkast heeft gestaan.

Bron: Santé januari 2020

Gerelateerde artikelen