Labneh

Recept van Annemiek: labneh met peterselie en za’atar

Zelf je dips en spreads maken is supermakkelijk, kost weinig tijd en is stukken lekkerder en gezonder dan een bakje uit de winkel. Santé’s Annemiek deelt elke maand een van haar favorieten. Deze keer: labneh met peterselie en za’atar.

Met de toppings van labneh kun je eindeloos variëren. Enkele tips: granaatappelpitjes, blokjes tomaat, sumak, oregano, pistachenoten, koriander, munt, basilicum, chilipeper, sesam.

Ingrediënten

  • 500 g Turkse of Griekse yoghurt
  • rasp van ½ citroen
  • verse peterselie (fijngehakt)
  • za’atar
  • Extra nodig: kaasdoek en zeef

Zo maak je het

  1. Vermeng de yoghurt met een snuf zout.
  2. Leg een schone kaasdoek in een zeef en plaats deze boven een kom. Giet de yoghurt erin en laat minimaal vier uur uitlekken tot je een heel dikke, romige substantie hebt (net kaas).
  3. Schep de labneh in een schaaltje en garneer met citroenrasp, peterselie en za’atar. Maak af met een drizzle olijfolie.

Bron: Santé september 2020, tekst Annemiek de Gier

Gerelateerde artikelen