Recept uit Santé: glutenvrije courgettebroodjes
14 februari 2023
Deze glutenvrije courgettebroodjes van Oh My Pie! zijn helemaal aan te passen aan jouw smaak. Ga je voor hartig of zoet? Kies de vulling waar jij zin in hebt!
Courgettebroodjes (glutenvrij)
30 minuten voorbereiding + 30 minuten wachten
Nodig: cakevorm 15 cm lang
Ingrediënten:
Voor het basisdeeg:
200 g courgette
180 g boekweitmeel of havermeel
15 g bakpoeder
2 eieren
Scheutje amandelmelk
3 variaties voor de vulling:
Kaneel en speculaaskruiden
1 tl kaneel
2 tl speculaaskruiden
2 el amandelen
Rozemarijn en knoflook
2 tl rozemarijn
2 tl knoflookpoeder
1 el walnoten
Chocolade
10 gr cacaopoeder
10 gr pure chocoladedruppels
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was vervolgens de courgette en rasp deze met een fijne rasp.
3. Voeg de eieren toe aan de courgetterasp en roer het beslag goed door elkaar.
4. Roer hier daarna de droge ingrediënten doorheen. Is het beslag te droog? Voeg dan een scheutje amandelmelk toe. Het deeg mag ook weer niet te nat zijn.
5. Voeg de ingrediënten naar keuze voor jouw favoriete broodje.
6 Verdeel het beslag over de 3 kleine bakvormpjes of ovenschaaltjes en bak de broodjes in 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
7. Laat de broodjes afkoelen buiten de oven. Na een half uurtje kun je ze aansnijden.
8. Eet smakelijk!
Het recept voor courgettenbroodjes komt uit het boek Oh My Pie! Van glutenvrije last naar een glutenvrij feestje van Marike Bol. Zij is de vrouw achter het glutenvrije platform Oh My Pie! Waar je nog meer glutenvrije (bak)recepten vindt.
Genoten van dit artikel? Dit artikel stond in het blad Santé, dat maandelijks in de winkel ligt!