Turkse Pide

Recept: Turkse pide met knoflook-yoghurtsaus

Met deze Turkse pide waan je je in Turkije. Dit vegetarische platbrood heeft een dunne krokante korst en wordt helemaal afgemaakt met een frisse knoflook-yoghurtsaus. Het gerecht bevat gezonde vetten en is daarom niet alleen heel lekker, maar ook goed voor je hart. Eet jij vanavond deze Turkse pide?

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 500 g volkorenmeel
  • 200 ml water
  • 60 ml + 2 el Becel Olie Blend Classic
  • 50 ml melk
  • 800 g tomatenblokjes
  • 400 g linzen
  • 250 g cherrytomaten
  • 200 g ijsbergsla
  • 10 g munt
  • 7 g gist
  • 6 el yoghurt
  • 1 tl suiker
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook

Lees ook:Recept voor baba ganoush

Bereidingswijze

  1. Meng de gist met de suiker en de melk. Laat dit even staan, totdat het geheel gaat schuimen.
  2. Doe vervolgens het volkorenmeel samen met 60 ml Becel Olie Blend Classic in een kom en doe hier het gistmengsel bij. Voeg het water er tijdens het kneden beetje bij beetje aan toe en kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het een uur rijzen, totdat het in omvang ongeveer verdubbeld is.
  3. Meng de tomatenblokjes met de linzen in een kom, voeg hier de gerookte paprikapoeder aan toe en roer het geheel door elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  5. Verdeel het deeg in vier gelijke delen en bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot langwerpige lappen van ongeveer 40 cm lang en 15 cm breed. Herhaal dit totdat je vier gelijke lappen hebt.
  6. Verplaats het uitgerolde deeg naar een bakplaat. Schep vervolgens de tomaten-linzenvulling erop en strijk dit een beetje uit, maar houd 2 cm van de randen over. Vouw de randen dicht en bestrijk de randen met een eetlepel Becel Olie Blend Classic. Bak de pides in 15 minuten af totdat ze goudbruin zijn.
  7. Snijd voor de knoflooksaus de munt fijn, pers de knoflook en voeg hier de yoghurt en overgebleven Becel Olie Blend Classic aan toe. Roer het geheel door elkaar.
  8. Halveer de cherrytomaatjes. Garneer de pides wanneer ze uit de oven komen met ijsbergsla, cherrytomaatjes en zelfgemaakte knoflooksaus.

Recept en beeld: Becel

Gerelateerde artikelen