Broccomole

Vergeet guacamole: zó maak je broccomole van broccoli

Zelf je dips en spreads maken is supermakkelijk, kost weinig tijd en is stukken lekkerder en gezonder dan een bakje uit de winkel. Santé’s Annemiek deelt deze keer haar recept voor broccomole.

Perfect voor bij de borrel.

Ingrediënten

  • 250 g broccoli
  • 60 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 teen knoflook, geperst
  • 1/4 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 1 el rode ui, fijngehakt
  • 1/2 el verse
    koriander, fijngehakt
  • 1/2 limoen
  • 1 pruimtomaat.

Extra nodig: staafmixer

Zo maak je het

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook 12 minuten. Giet af en doe de roosjes in een hoge kom.
    Laat afkoelen.
  • Doe de yoghurt, knoflook, peper, rode ui en koriander erbij, knijp de limoen erboven uit en voeg ½ theelepel zout toe.
  • Mix met de staafmixer tot een gladde, romige massa.
  • Proef en breng op smaak met peper, extra zout en/of nog wat limoensap.
  • Snijd daarna de tomaat in kleine blokjes en schep erdoor. Zet de broccomole tot gebruik in de koelkast, zo stijft hij verder op.

Bron: Santé december 2020, tekst: Annemiek de Gier

Gerelateerde artikelen