Recept: Krokante asperges met citroenpesto en yoghurtdip
30 maart 2023
Op zoek naar inspiratie voor een paasbrunch of diner die je gasten niet snel zullen vergeten? Maak krokante asperges met citroenpesto en yoghurtdip.
Deze verrassende combinatie van asperges in bladerdeeg komt geweldig tot zijn recht met citroenpesto Oil & Vinegar en yoghurtdip. En het allerbeste: je kunt deze heel gemakkelijk zelf maken. Het perfecte hapje om samen met je familie en vrienden te genieten van een heerlijke maaltijd in de lentezon.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de asperges in bladerdeeg
- 1 bos groene asperges
- 6 plakken bladerdeeg
- 1 el Pesto al Limone
- 1 ei
- 1 ml melk
- chilipoeder
- peper
- maanzaad of sesamzaad
Voor de yoghurtdip
- 250 g Turkse yoghurt
- 1/2 citroen
- 5 el Olio di Oliva Basilico
- Black Hawaii zout
- zwarte peper
Bereidingswijze
Asperges in bladerdeeg: Verwarm de oven voor op 175 °C. Snij ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges af. Halveer de plakken bladerdeeg en rol iedere helft iets uit met een deegroller. Besmeer ieder stukje bladerdeeg met een theelepel Pesto al Limone en leg hier een groene asperge op. Rol het bladerdeeg om de asperge en zorg dat de uiteinden van het bladerdeeg goed aan elkaar zitten. Leg de asperges op een met bakpapier bekleed ovenplateau en zorg dat de bladerdeegsluiting steeds aan de onderzijde zit.
Splits het ei en roer de eidooier los in een kleine kom met een scheutje melk. Smeer het losgeklopte eigeel met een keukenkwastje op de bovenkant van de aspergerolletjes. Strooi naar smaak wat chilipoeder, peper en maan- of sesamzaad over de aspergerolletjes. Bak de aspergerolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
Yoghurtdip: Doe de Turkse yoghurt, het sap van een halve citroen en vijf eetlepels Olio di Oliva Basilico in een kom. Voeg zwarte peper en een snufje Hawaii-zout toe, en meng alle ingrediënten tot een smeuïge dip.
Beeld & recept: Oil & Vinegar
Tip van de redactie
Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.
TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS
BEELD GETTYIMAGES