Kikkererwtencurry

Recept: kikkererwtencurry

Een perfecte Indiase curry op tafel zetten? Dat betekent echt niet dat je uren in de keuken moet staan. Deze vegetarische kikkererwtencurry van The Curry Guy is in een half uur gepiept.

Ingrediënten

Voorbereidingstijd 15 minuten, bereidingstijd 15 minuten

  • 4 el koolzaadolie
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl ajowanzaad (toko)
  • 4 groene kardemompeulen, gekneusd
  • Kaneelstokje
  • 2 rode uien, grofgesneden
  • 2 el knoflook-gember­pasta (zie vorige recept)
  • 1 tl ­chilipoeder
  • ½ tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn
  • tl korianderpoeder
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 3 blikken kikker­erwten à 400 g, uitgelekt.

Voor erbij: 

  • ½ tl garam masala
  • koriander, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • fijngehakte chili­pepers
  • gemberwortel, julienne

Bereiding

  • Verhit de olie in een wok of ­koekenpan op middelhoog vuur. Roer het komijnzaad, ajowanzaad, de kardemom­peulen en het kaneelstokje erdoor. Bak ­ongeveer 30 seconden, voeg dan de ui toe en bak die in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  • Schep de knoflook-gemberpasta erdoor en bak 30 seconden. Voeg dan chilipoeder, kurkumapoeder, komijnpoeder, ­korianderpoeder en tomatenblokjes toe. Roer goed en voeg de ­kikkererwten toe. Voeg wat water toe als je iets meer saus wilt. Laat 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout.
  • Garneer met garam masala en ­fijngehakte koriander. Besprenkel met citroensap en serveer ­eventueel met gehakte chilipepers en gemberwortel.

Meer vegetarische currygerechten kun je vinden in het februari-nummer van Santé.

Recept en beeld: The curry guy veggie – Meer dan 100 vegetarische curry’s en andere gerechten uit de Indiase keuken.

Gerelateerde artikelen