category colour brushLekker

Recept: gezond bananenbrood

Nu het buiten steeds kouder wordt, is er niets zo fijn om warm binnen te gaan bakken. Deze keer een heel lekker en gezond recept, namelijk bananenbrood.

Twee manieren
Je kunt bananenbrood op twee manieren maken: met suiker en bloem, of volgens de healthy way zonder suiker, gluten en lactose. Wij gaan voor de gezonde variant. Om het lekkerste bananenbrood te maken heb je hele rijpe bananen nodig.

Geen rijpe bananen in huis?
Geen nood, je kunt het rijpingsproces een handje helpen met behulp van een oven. Leg de bananen voor 30 minuten in de oven op 150 graden Celsius. Na de 30 minuten zijn je bananen heerlijk zacht van binnen.

Ingrediënten
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gram amandelmeel
55 gram kokosmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel honing
1 eetlepel vanille-extract
2 eetlepels kokosolie
Mespuntje zout

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakeblik in met klein beetje kokosolie.

Meng de bananen, de kokosolie, de honing, het vanille-extract en de eieren in een kom tot een mengsel. Voeg  het amandelmeel, het kokosmeel, het bakpoeder, het mespuntje zout en de kaneel toe aan het mengsel en roer door tot alle ingrediënten volledig zijn opgenomen. Giet het mengsel, dat best een beetje dik mag zijn, in het ingevette cakeblik.

Bak in 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Controleer de gaarheid van het brood door een satéprikker in te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt is het brood goed.

Laat het brood 10 minuten in het cakeblik afkoelen. Haal het brood na 10 minuten uit de vorm en laat nog eens 30 minuten helemaal afkoelen.  

Eet smakelijk!

Dit artikel is een geschreven door Rimke Egtberts. Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest