Bospeen

Recept: geblancheerde bospeen met granaatappel en pijnboompitten

Ben je op zoek naar lekkere recepten voor komend Pasen? Wat dacht je van deze geblancheerde bospeen met granaatappel en pijnboompitten voor de Paasbrunch?

Wat een vondst, de brunch. Te laat voor ontbijt, te vroeg voor lunch, maar precies op tijd voor een losse mix van hartige en zoete gerechtjes. Van oorsprong een Britse vondst, en geperfectioneerd door de ontspannen Australiërs. Crisp-chef Gies ging een tijd ‘down under’ en keek de kunst van ze af.

Lees ook:Roerei bij het Paasontbijt

Ingrediënten

Voor 4 personen, bereidingstijd 20 minuten

  • 8 bospenen
  • 150 g granaatappelyoghurt
  • 75 g pijnboompitten
  • 1/4 granaatappel, alleen de pitjes
  • 2 el honing-mosterddressing
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Schil de bospenen. Pluk wat blaadjes van het loof en bewaar die voor later. Kook de penen in 4 tot 5 minuten beetgaar.
  • Rooster de pijnboompitten in de oven goudbruin, ongeveer 8 tot 12 minuten.
  • Snijd het kopje van de granaatappel en breek of snijd de parten open. Sla met de bolle kant van een lepel op de onderkant van de granaatappel en vang de pitjes op in een kom. Voeg wat water toe zodat de schilletjes komen bovendrijven. Gooi die weg en giet de pitten af. Meng de pitten met de honing-mosterddressing en het apartgehouden loof.
  • Schep wat granaatappelyoghurt in een schaal en leg de bospenen daarbovenop. Giet de granaatappeldressing erover, bestrooi met pijnboompitten en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Recept en beeld: Crisp

Gerelateerde artikelen