Recept voor bloemkoolpizza

Recept voor bloemkoolpizza

Tegenwoordig kun je een bloemkoolpizza(bodem) in de winkel kopen, maar zelf maken, is niet zo heel moeilijk.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 10 minuten + wachttijd 1 uur en 10 minuten

Voor de pizzabodem

  • 900 g bloemkool, in roosjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g verse geitenkaas
  • 2 el maïsmeel (polenta)
  • 2 el olijfolie

Voor de topping

  • 1 rol zachte geitenkaas
  • 1 kleine rode ui
  • 1 blik of pot (400 ml) tomatenmoes of pizzasaus
  • 75 g babyspinazie
  • 75 g babyboerenkool of cavalo nero (palmkool)
  • 2 el walnoten
  • extra nodig: keukenmachine, grote springvorm, ingevet en bekleed met bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool grof, tot een soort grove couscous of rijstkorrels. Gebruik hiervoor een (blok)rasp of de keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met zout in 3 minuten beetgaar. Laat in een zeef goed uitlekken. Verpak de bloemkoolkorrels in een schone theedoek, draai dicht tot een bal en wring het vocht eruit. Meng de bloemkoolkorrels in een kom met het ei, de verse geitenkaas, het maïsmeel en een snuf zout. Kneed tot een samenhangende deegbal. Rol het deeg op de bakplaat uit tot een grote cirkel. Kwast de bovenzijde in met olijfolie.

Bak de deegbodem in 25-35 minuten droog en goudbruin. Neem uit de oven. Snijd de geitenkaas in plakjes. Pel de ui en snijd in ringen. Bestrijk de pizza royaal met de saus en verdeel de geitenkaas over de pizza. Zet de pizza terug in de oven en bak nog 5-7 minuten tot de kaas gesmolten is. Verdeel de uiringen, spinazie, babyboerenkool of in stukjes gescheurde palmkool en de walnoten over de pizza en serveer direct.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood