category colour brushLekker

Recept: Avocado-zeekraalsalade met gerookte zalm

Een verrassend saladerecept met een trouwe favoriet: avocado.

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten
• 1 handvol zeekraal
• 1 komkommer
• 1 avocado
• 200 g gerookt zalmhaasje (aan 1 stuk)
• 1-2 takjes munt
• 40 g wasabinoten
• 4 rijstpapierblaadjes (22 cm ø)
• 4 el balsamicoazijn
• 4 el sesamolie.

Extra nodig: 2 keukendoeken

Aan de slag
Spoel de zeekraal af in een vergiet en dep droog. Snijd de komkommer in drie stukken, snijd ze in de lengte doormidden en snijd of schaaf er dan dunne repen van. Schil de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de zalm in plakken van 0,5 cm dik. Pluk de muntblaadjes van de takjes en scheur de grotere blaadjes in stukken. Hak de wasabinoten grof.

Vul een lage schaal, iets groter van doorsnede dan het rijstpapier, met water. Spreid ernaast een keukendoek uit. Week de blaadjes stuk voor stuk 1 minuut in het water, leg het papier op de keukendoek en dep droog met de tweede doek.

Verdeel het rijstpapier in vier stukken, leg de zalm erin en vouw het rijstpapier dicht. Roer een dressing van de azijn, olie, zout en peper. Verdeel het zalmpakketje, de zeekraal, komkommer, avocado en munt over vier borden, bestrooi met de wasabinoten en druppel de dressing erover.

Eet smakelijk!

Tekst: Loes van de Mosselaar | Recept en beeld: www.stockfood.nl

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest