category colour brushLekker

5 variaties op popcorn

Geef een twist aan je popcorn.

Zo maak je popcorn
Het is niet moeilijk. Bekijk hier het recept.

1. Chili en limoen
Meng 1½ theelepel chilipoeder, ½ theelepel zout en 2 eetlepels limoensap. Schenk deze mix over de popcorn en meng het goed door elkaar.

2. Pesto en Parmezaanse kaas
Smelt 4 eetlepels boter in een pannetje. Laat het afkoelen en menger er 2 eetlepels groene pesto doorheen. Daarna voeg je twee eetlepels Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en mix het met de popcorn

3. Citroen en witte chocolade  
Strooi de popcorn over een bakplaat met bakpapier. Smelt een reep van 75 gram witte chocolade in een pannetje. Laat de chocolade afkoelen en meng er een eetlepel citroensap doorheen. Schenk de chocolade daarna over de popcorn.

4. Marshmallow en chocolade
Strooi de popcorn uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smelt daarna 100 gram marshmellows met 2 eetlepels boter. Schenk het over de popcorn. Terwijl je het laat afkoelen smelt je een reep van 75 gram melk of pure chocolade. Dit schenk je over de popcorn.

5. Honing en kaneel  
Strooi de popcorn op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwarm een beetje boter in een steelpannetje. Voeg twee eetlepels honing toe en laat de honing goed warm worden. Blijf roeren. Schenk de honing over de popcorn en strooi er wat kaneel overheen.

Beeld: Shutterstock

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest