Ravioli

Omdat het Veganuary is: ravioli met kaas-walnotenvulling

Januari staat steeds vaker bekend als Veganuary, een trend die uit het Verenigd Koninkrijk is komen overwaaien, waarbij in de eerste maand van het jaar geen dierlijke producten worden gegeten. En daar past dit recept héél goed bij: ravioli met kaas-walnoten vulling, gebakken paddenstoelen en groene kruidenbotersaus!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g gemengde paddenstoelen
  • 200 g Violife Grated Mozzarella
  • 200 g 00-bloem voor verse pasta
  • 125 g Flora Plant ongezouten
  • 200 g walnoten
  • 50 g kikkererwtenmeel
  • 10 g salie
  • 10 g peterselie
  • 10 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroenrasp
  • 100 ml water
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Doe de 00-bloem en het kikkererwtenmeel in een kom, meng het mengsel kort door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Giet de olijfolie en het water in het kuiltje en breng het mengsel langzaam met je handen samen. Haal het beginnende deeg uit de kom, verplaats dit naar een aanrechtblad en kneed 5 minuten tot een stevig deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak dit in plasticfolie en leg gedurende 10 minuten in de koelkast.
  2. Maak ondertussen de vulling: hak 250 gram walnoten grof in de keukenmachine, verplaats de gehakte walnoten naar een kom en voeg hier 150 gram Violife Grated Mozzarella aan toe. Hak de overige walnoten grof en zet apart als garnering.
  3. Haal het pastadeeg uit de koelkast en verdeel dit in vier stukken, haal alle stukken deeg langzaam en voorzichtig door de pastamachine. Begin op de breedste stand en werk naar de smalste stand toe totdat je dunne lappen pasta overhoudt. Leg het uitgerolde pastadeeg op een met bloem bestoven aanrecht en snijd hier wanneer dit nodig is, repen van 10 centimeter breed van.
  4. Verdeel vervolgens de vulling over een van de deegstroken in hoopjes van 1 eetlepel die ongeveer 2 centimeter uit elkaar liggen. Leg hier vervolgens een nieuwe deegstrook op. Druk met je vingers voorzichtig het deeg over de vulling en zorg ervoor dat er geen lucht meer in het deeg zit. Gebruik vervolgens een raviolivormpje of glas om de ravioli een voor een uit te steken. Herhaal deze stap bij alle deegstroken.
  5. Haal de overgebleven deeg afsnijdsels nog een keer op dezelfde manier door de pastamachine en herhaal stap vier totdat het deeg en de vulling op zijn.
  6. Is het deeg en/of de vulling op? Tijd om de ravioli te koken. Verhit water in een ruime pan en voeg hier een snufje zout aan toe. Kook de ravioli per 5 stuks in de pan met kokend water, haal ze uit de pan wanneer ze boven komen drijven en bewaar ze op een bord. Herhaal deze stap tot alle ravioli gaar zijn.
  7. Terwijl je wacht tot de ravioli gaar zijn, snijd of scheur de paddenstoelen in stukken, verhit een koekenpan en bak de paddenstoelen 3-4 minuten op hoge temperatuur totdat ze goudbruin van kleur zijn.
  8. Snijd voor de groene kruidenbotersaus de salie, peterselie en dragon fijn, pers de knoflook en rasp de citroen. Doe Flora Plant in een steelpan en verhit dit op middelhoge temperatuur. Voeg de knoflook, citroenrasp en groene kruiden toe, laat 2-3 minuten mee pruttelen totdat de knoflook goudbruin kleurt en de kruiden beginnen te geuren.
  9. Verdeel de ravioli over vier borden, garneer met gebakken paddenstoelen en de overgebleven Violife Grated Mozzarella en verdeel tot slot de groene kruidenbotersaus en overgebleven walnoten over de vegan ravioli met kaas-walnotenvulling. Serveer de ravioli direct!

Recept en beeld: Floraplant en Violife

Gerelateerde artikelen